IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН е отказала лиценз за инвестиционен посредник на Байнекс ЕООД

Комисията е удължила срока за отстраняване на непълноти в проспекта за облигации на Уеб Финанс Холдинг

18:42 | 11.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
КФН е отказала лиценз за инвестиционен посредник на Байнекс ЕООД

На днешното си заседание Комисията за финансов надзор е отказала издаването на лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на „Байнекс” ЕООД.

КФН е удължила до 29.09.2014 г. срока за отстраняване на констатирани непълноти в производството за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия конвертируеми обезпечени облигации, издадени от „Уеб Финанс Холдинг” АД.

Регулаторът е решил да изпрати писмо за отстраняване на непълноти и несъответствия по заявление за издаване на разрешение за преобразуване на договорен фонд „Райфайзен (България) Фонд Облигации” чрез вливане в „Райфайзен (България) Ликвидност”.

Надзорният орган е взел решение да се предостави на компетентните органи информация за намерението на ИП „Булброкърс” ЕАД да извършва дейност при условията на свободно предоставяне на услуги, без да открива клон, на територията на Италия.

Комисията е приела проект на Закон за изменение и допълнение на Закона за дейността на колективните инвестиционни схеми и на други предприятия за колективно инвестиране. Измененията са насочени основно към намаляване на предоверяването на кредитни рейтинги от финансовите институции и отстраняването на проблеми, констатирани в надзорната практика.

Основната цел на настоящия проект на ЗИД на ЗДКИСДПКИ е да въведе в националното законодателство приети изменения в чл. 18 от Директива 2003/41/ЕО на Европейския парламент и на Съвета от 3 юни 2003 година относно дейностите и надзора на институциите за професионално пенсионно осигуряване (Директива 2003/41), в чл. 51 от Директива 2009/65/ЕО на Европейския парламент относно координирането на законовите, подзаконовите и административните разпоредби относно предприятията за колективно инвестиране в прехвърлими ценни книжа (Директива 2009/65) и в чл. 15 от Директива 2011/61/ЕС относно лицата, управляващи алтернативни инвестиционни фондове, по отношение на предоверяване на кредитни рейтинги (Директива 2011/61), отбелязва КФН.

Свързани компании:

ДФ Консервативен Фонд България(4R21)

ДФ Райфайзен (България) Фонд Облигации(4R31)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:21 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още