Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН издаде временна забрана на търговото предложение към „Велина“ АД

Комисията е изискала допълнителна информация от „Уеб Медия Груп“ АД във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции

КФН издаде временна забрана на търговото предложение към „Велина“ АД

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Комисията за финансов надзор е издала временна забрана за публикуване на търгово предложение от Юрий Ангелов Ангелов за закупуване чрез инвестиционния посредник „Дилингова финансова компания” АД на 131 806 броя акции от капитала на „Велина” АД, гр. Велинград, от останалите акционери на дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание.

КФН е одобрила Анастас Атанасов Петров, Елица Александрова Занчева, Мая Иванова Русева и Николай Стойков Стойков за членове на Управителния съвет на „Ен Ен Пенсионноосигурително дружество“ ЕАД. Издава се и одобрение на Лалко Стойчев Дулевски за независим член на Надзорния съвет ЕАД и одобрява Мариус Даниел Попеску за член на Надзорния съвет на „Ен Ен Пенсионноосигурително дружество“.
 
Минко Христов Герджиков е одобренен за независим член на Съвета на директорите на “Пенсионно осигурително дружество – Бъдеще“ АД.
 
Нора Иванова Петкова е одобрена за член на Съвета на директорите на инвестиционния посредник „Ленно Глобъл Адвайзъри“ АД.
 
От решенията разбираме още, че на второ гласуване е приета Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 61 от 27.09.2018 г. за изискванията към рекламните и писмените информационни материали и страниците в интернет на пенсионноосигурителните дружества (предстои обнародването на наредбата в „Държавен вестник“).
 
На второ гласуване е приета и Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 48 от 20.03.2013 г. за изискванията към възнагражденията (предстои обнародването на наредбата в „Държавен вестник“).
 
Комисията е изпратила писмо до „Уеб Медия Груп“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.
 
Писмо е изпратено и до „Алмагест“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на привилегировани акции, които ще бъдат издадени от дружеството и за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Алмагест“ АД, гр. София. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Елана Агрокредит“ с 22% спад на финансираните сделки за второто тримесечие