IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН издаде временна забрана за търговото предложение към „Свинекомплекс Николово“

Комисията в вписала увеличението на капитала на „БПД Индустриален фонд за недвижими имоти“ АДСИЦ 650 000 лв. на 2 650 000 лв.

11:45 | 23.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор издаде временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Вианд“ ЕАД за закупуване чрез инвестиционен посредник  „Карол” АД на 1 217 039 броя акции от капитала на „Свинекомплекс Николово“ АД, с. Николово, общ. Русе, от останалите акционери на дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание.

Надзорът е вписал емисия акции, издадена от „БПД Индустриален фонд за недвижими имоти“ АДСИЦ, гр. София, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар. Емисията е в размер на 2 000 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка и е в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 650 000 лева на 2 650 000 лева чрез упражняване на правата на притежателите на варанти, издадени от дружеството.

Комисията е утвърдила„Прайсуотърхаускупърс Одит“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г. на ЗАД „Алианц България” АД, както и на годишните справки, доклади и приложения.

„Прайсуотърхаускупърс Одит“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД са утвърдени като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г. на ЗАД „Алианц България Живот” АД, както и на годишните справки, доклади и приложения.

КФН е утвърдила „Прайсуотърхаускупърс ОдиТ“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г. на ЗАД „Енергия” АД, както и на годишните справки, доклади и приложения.

Комисията е уведомила Люксембургската Комисия за надзор на финансовия сектор (CSSF), че управляващото дружество Amundi Luxembourg S.A., Luxembourg, може да започне да предлага на територията на Република България 2 класa ценни книжа на подфонд BUY AND WATCH HIGH INCOME BOND 11/2024, клас A CAP, ISIN LU2033258190 и подфонд BUY AND WATCH HIGH INCOME BOND 01/2025, клас A CAP, ISIN LU2033259248 на инвестиционното дружество AMUNDI FUND SOLUTIONS.

Компетентните органи на Република Малта са уведомени относно намерението на „Застрахователно Дружество Евроинс” АД да извършва дейност по клас 17 - „Правни разноски“ от Приложение № 1 от КЗ на територията на Република Малта при условията на свобода на предоставяне на услуги.

Компетентните органи на Република Гърция са уведомени относно намерението на „Застрахователно дружество ЕИГ Ре” ЕАД да извършва застрахователна дейност на територията на Република Гърция при условията на свобода на предоставяне на услуги.

От решенията разбираме още, че е изпратено писмо до управляващо дружество „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на разрешение за организиране и управление на национален договорен фонд от отворен тип „Expat Bulgaria Short SOFIX“ („Експат България Шорт Софикс“).

Писмо е изпратено до инвестиционния посредник „Делтасток“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на Мартин Петков Търпанов за член на управителния съвет на дружеството.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още