IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН не издаде окончателна забрана за търговото предложение към „Арома Риъл Естейт”

Комисията е поискала допълнителна информация от „Уеб Медия Груп“ АД във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции

10:09 | 28.08.19 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор не издава окончателна забрана за публикуване на коригирано търгово предложение от Harisson Management Limited, Република Малта, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг” АД на 289 454 броя акции от капитала на „Арома Риъл Естейт” АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание.

КФН е изпратила писмо до „Уеб Медия Груп“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с  потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Писмо е изпратено и до управляващо дружество „Компас Инвест” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ, Правилата за оценка и управление на риска и Правилата за оценка на портфейла и за определяне на нетната стойност на активите на управляваните от него договорни фондове „Компас Прогрес” (с ново наименование „Прогрес”), „Компас Стратегия” (с ново наименование „Стратегия”), „Компас Евростабилност” (с ново наименование „Евростабилност”) и „Компас Плюс” (с ново наименование „Плюс”).

Надзорът е признал придобитата квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Даниел Красимиров Тодинов.

От Комисията съобщават, че от разгледаните до 27 август 2019 г. заявления за допускане до изпити за придобиване на право за извършване на дейност като брокер и/или като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 23 и 24 ноември 2019 г., се допускат следните лица до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като брокер, насрочен за 23 ноември 2019 г.: Димитър  Ганчев Калъпов, Мариела Василева Смилева и Симеон Йорданов Тодоров. До изпит за придобиване на право за извършване на дейност като инвестиционен консултант, насрочен за 24 ноември 2019 г. се допускат: Димитър  Ганчев Калъпов, Диан Христов Димов, Иван Любенов Иванов и Георги Мартинов Мартинов.

Обстоятелството, че кандидат, подал заявление за допускане до изпит, не е включен в списъка към определена дата не означава, че лицето не е допуснато до изпит, тъй като заявленията и документите се разглеждат според реда на подаването им, уточняват от КФН. Всеки от кандидатите ще бъде уведомен лично на предоставения от него електронен адрес за допускането му до изпит.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:18 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още