Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН не наложи окончателна забрана на търговото на "Синергон Холдинг"

Застрахователните агенти „Ама Консултинг” ЕООД, ЕТ „Трувекс - Владимир Славков” и ЕТ „Кокиче - Мария Живкова” са заличени от регистъра на КФН

КФН не наложи окончателна забрана на търговото на "Синергон Холдинг"

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор не наложи окончателна забрана на „Синергон Холдинг“ АД, гр. София, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Авал Ин” АД, гр. София, на 185 802 броя акции от капитала на „Светлина“ АД, гр. Сливен, от останалите акционери на дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Предложената цена за една акция е 5,50 лева. 

КФН е одобрила Теодора Николова Даскалова за управител на инвестиционния посредник „Ваха Трейд“ ЕООД.

От решенията разбираме още, че са заличени застрахователните агенти „Ама Консултинг” ЕООД, ЕТ „Трувекс - Владимир Славков” и ЕТ „Кокиче - Мария Живкова” от регистъра, воден от КФН. 

Комисията е изпратила писмо до „СИИ Имоти” АДСИЦ, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.

На заседанието си във вторник от КФН са посочили, че възнамеряват да спазват в надзорната си практика Насоки относно критериите за опростеност, прозрачност и стандартизация за секюритизация на обезпечени с активи търговски ценни книжа и Насоки относно критерии за опростеност, прозрачност и стандартизация за секюритизации, различни от обезпечени с активи търговски ценни книжа, приети от Европейския банков орган.
 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
..."КФН са посочили, че възнамеряват да спазват в надзорната си практика Насоки относно критериите за опростеност, прозрачност и стандартизация за секюритизация на ... търговски ценни книжа..."
Не са посочили, обаче, дали възнамеряват да спазват някога изискванията на Закона за ППЦК относно контрола на цената на търговото предлагане, която съгласно чл. 150 (7) ..." не може да бъде по-ниска от ...
1. ...СПРАВЕДЛИВАТА ЦЕНА на акцията...",
която пък, съгласно ал.(6) трябва да е "изчислена въз основа на общоприети оценъчни методи"..., определени с наредба, и по-конкретно, метод на нетната БАЛАНСОВА СТОЙНОСТ НА АКТИВИТЕ, или пък е равна на ЛИКВИДАЦИОННАТА СТОЙНОСТ НА АКЦИИТЕ, когато тя е по-висока.
За сведение: съгласно последния отчет за 2018 г. нетната балансова стойност на активите на „Светлина“ АД е 26,11 лв на акция, т.е. КФН няма нищо против (въпреки законовите си задължения) миноритарните акционери да бъдат ощетени с по над 20 лв на акция, което за всички акции, предмет на предлагането, прави 3,8 млн. лв.

Още от Новини и анализи
COBOS умря, БФБ с фалстарт на новата Xetra, търговията спря и едва тръгна