IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри коригирано търгово предложение за Етропал на първоначалната цена

Комисията издаде лиценз на два АДСИЦ-а, собственост на Ски Инженеринг ООД (70%) и ИД Надежда АД (30%)

13:20 | 30.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
КФН одобри коригирано търгово предложение за Етропал на първоначалната цена

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила коригирано търгово предложение на Синтетика АД за закупуване на акции от останалите акционери на Етропал АД по цена от 2,08 лв. за акция.

През октомври Синтетика отправи търгово предложение за Етропал на същата цена, което първоначално не бе одобрено от КФН.

През третото тримесечие на 2010 Етропал забави спада в продажбите си до 0,8% на годишна база.

Надзорният орган е издал лицензи на Дебитум Инвест АДСИЦ и Валор Пропъртис АДСИЦ за извършване на дейност като дружества със специална инвестиционна цел чрез инвестиране на парични средства, набрани чрез издаване на ценни книжа, в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти).

Регулаторът потвърждава проспектите им за публично предлагане на по 150 000 броя обикновени, свободнопрехвърляеми акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка, в резултат на първоначално увеличение на капитала им и вписва емисиите в публичния си регистър.

Акционери в двата АДСИЦ-а са Ски Инженеринг ООД с по 70% от капитала и ИД Надежда АД - с по 30% от капитала.

КФН е издала одобрение на Ариста Брокери ООД за извършване на дейност като застрахователен посредник при условията на свободата на предоставяне на услуги на територията на Португалия, Малта и Кипър.

Комисията е одобрила и промени в устава на Агро Финанс АДСИЦ, гласувани на проведеното на 02.11.2010 Общо събрание на акционерите на дружеството.
 

Свързани компании:

Етропал АД - Етрополе(ETR)

Агро Финанс АД(AGF)

ИД Надежда АД(NAD)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още