IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри промени във фондовете за допълнително пенсионно осигуряване на „Доверие“

Комисията е приела на второ гласуване Наредба за лицата, получаващи пазарни проучвания

11:00 | 25.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор одобри измененията и допълненията в правилниците за организация и дейност на управляваните от ПОК „Доверие“ АД фондове за допълнително пенсионно осигуряване. Това става ясно от последните решения на регулатора, взето по време на петъчното му заседание. 

Одобрение е издадено и за промени в устава на „Форуком Фонд Имоти“ АДСИЦ, гр. Хасково.

От решенията разбираме още, че Михаил Петров Сотиров, Доротея Николаева Николова и Румяна Боянова Сотирова са одобрени като членове на Управителния съвет на ПОК „ДСК-Родина“ АД.

Диляна Ангелова Германова е одобрена като член на Съвета на директорите на ПОК „Съгласие“ АД.

Миролюб Панчев Иванов е одобрен като член на Надзорния съвет на ПОАД „ЦКБ-Сила“ АД.

Славейко Петров Гергинов е одобрен като независим член на Съвета на директорите на „Пенсионноосигурителен институт“ АД.

Комисията е одобрила Биляна Жорова Костова за прокурист на инвестиционния посредник „Коактории Финанс“ АД, гр. Пловдив.

КФН е съгласувала избора на „Делойт Одит“ ООД и „АФА“ ООД като одитори, които да извършат проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2019 г. на Пенсионноосигурителната компания „ДСК - Родина” АД и управляваните от компанията пенсионни фондове.

Надзорът е освободил „ЧЕЗ Трейд България“ ЕАД от задължението да се лицензира като инвестиционен посредник във връзка с осъществяваната от дружеството търговия с деривати на електрическа енергия (по смисъла на чл. 5 от ЗПФИ).

Комисията е уведомила надзорния орган на Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, че инвестиционният посредник „Аларик Секюритис” ООД има намерение да извършва дейност на територията на Великобритания, чрез обвързания агент Tradeal LTD.

По време на заседанието на КФН е прието на второ гласуване Наредба за лицата, получаващи пазарни проучвания. Предстои обнародването на наредбата в „Държавен вестник“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:12 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още