Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН одобри проспекта на "Холдинг Център" за увеличението на капитала

Надзорът е издал временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Сигма Пропърти“ ЕООД

КФН одобри проспекта на "Холдинг Център" за увеличението на капитала

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от „Холдинг Център“ АД, гр. София. Това става ясно от решнията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. 

Емисията на "Холдинг Център" АД е в размер на 600 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 30 лева всяка, които ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. КФН е вписала горепосочената емисия акции, в процес на емитиране, във водения от Комисията за финансов надзор регистър на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

Надзорът е издал временна забрана за публикуване на търгово предложение от „Сигма Пропърти“ ЕООД за закупуване чрез инвестиционен посредник „Карол“ АД на 3 682 768 броя акции от капитала на „Парк” АДСИЦ, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

От решенията разбираме още, че е прекратено образуваното административно производство за разглеждане на търгово предложение от „Ритейл Мениджмънт” АД, гр. Пловдив, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Карол“ АД на 3 876 865 броя акции от капитала на „Парк” АДСИЦ, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

Комисията е одобрила Теодор Илиев Илиев и Никола Йорданов Памуков за членове на Управителния съвет и изпълнителни директори на „ЗАД Булстрад Виена Иншурънс груп“ АД.
          
Издадено е одобрение на „Браво Пропърти Фонд“ АДСИЦ за замяна на „Райфайзенбанк (България)“ ЕАД с „Обединена българска банка“ АД като банка депозитар.

КФН е издала одобрениe на управляващото дружество  „Златен Лев Капитал” ЕАД за промяна в договора за депозитарни услуги на договорен фонд „Златен Лев“ с „Обединена българска банка“ АД.

Разширен е обхвата на издадения лиценз за извършване на дейност като инвестиционен посредник на ИП „АБВ Инвестиции” ЕООД с дейности и услуги по чл.6, ал.2, т. 3 и 6 и ал.3, т. 6 и 7 от ЗПФИ.
    
Регулаторът е взел решение да заличи застрахователните брокери „Инова Авторемонт“ ООД (предишно наименование „ЗБ Инова” ООД), „Застрахователен брокер Арив Инс“ и „ЛГ Брокери” АД (в ликвидация) от регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН, както и „Първо частно горско стопанство“ ЕООД от регистъра за застрахователните агенти, воден от КФН.

КФН е отказала да одобри Мирослава Иванова Костова за член на управителния съвет на ЗК „Лев Инс” АД.

Комисията е приела да спазва „Насоки относно отчитане на сделки, документиране на поръчки и синхронизиране на часовници съгласно ДПФИ II“ от 02 октомври 2017 г.

Изпратено е писмо до „Нео Лондон Капитал” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия необезпечени облигации, издадени от дружеството.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Заради сделката с ЧЕЗ КФН проверява "Еврохолд България"