Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН одобри проспекта на Монбат за издаване на конвертируеми облигации

Емисията е вписана във водения от регулатора регистър

КФН одобри проспекта на Монбат за издаване на конвертируеми облигации

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за публично предлагане на конвертируеми облигации, които ще бъдат издадени от „Монбат” АД, става ясно от решенията на регулатора от провелото се на 21 ноември заседание. 

Емисията е в размер на 30 000 броя безналични, лихвоносни, конвертируеми, свободнопрехвърляеми, необезпечени облигации.

Те са с базов актив обикновени безналични акции с номинална и емисионна стойност 1000 евро за облигация, с плаваща лихва, образувана от 6-месечен EURIBOR плюс надбавка от 300 базисни точки, но не по-малко от 3,00% на годишна база, платима на 6-месечен период.

Монбат АД
Съветът на директорите на производителя на оловно-кисели акумулаторни батерии бе овластен да вземе решение за издаване на облигациите на последното общо събрание на акционерите, а решението бе анонсирано от изпълнителния директор Атанас Бобоков по Bloomberg TV Bulgaria в края на септември.

Изплащането на главницата е на три вноски: в края на 5-тата, 6-тата и 7-та година съответно по 20%, 30% и 50% от номинала на емисията. В случай на наличие на конвертиране, погашенията на главницата ще бъдат изчислявани на база на текущия размер на номинала на облигационната емисия към датата на съответното плащане по главницата, с матуритет 84 месеца (7 години), считано от датата на емитиране.

Комисията вписа емисията конвертируеми облигации (в процес на емитиране) във водения от нея регистър.

Средствата ще се използват за придобиване на нетекущи финансови активи, вероятно планираните покупки на завод за акумулатори в Тунис и рециклиращи мощности в Италия. Минималният размер за успех на емисията е 15 млн. евро.

Финансирането е част от плановете на компанията за разширяване на бизнеса и навлизане на нови пазари, които ръководството на дружеството обяви пред своите инвеститори и медиите в края на септември.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи Монбат

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 2 години
Няма профилна снимка
Поне да бяхте споменали нивото на конвертиране ?
Или може би не сте чели проспекта ?

Още от Новини и анализи
Продажбата на дружество вдигна оборота на БФБ над осем пъти