Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН одобри проспекта за IPO-то на "Алтерко" АД

Публичното предлагане на компанията би било второто от сектора на информационните и телекомуникационни технологии за последната година

Комисията за финансов надзор (КФН) одобри проспекта за първично публично предлагане (IPO) на „Алтерко” АД (Allterco), който беше върнат от регулатора на 1 юни заради непълноти и несъответствия.

“КФН потвърждава проспект за първично публично предлагане на емисия акции, издадени от „Алтерко” АД, гр. София, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. Вписва емисията акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране и „Алтерко” АД като емитент в регистъра”, се казва сред взетите от комисията решения на заседанието на 8 юли.

Технологичната компания имаше срок от един месец да извърши корекциите.

Връщането на проспекта се случи три месеца след новината, че нова компания от сектора на информационните и телекомуникационни технологии иска да се качи на Българската фондова борса.

Компанията е създател на иновативната система за контрол на дома She и на интелигентния детски часовник MyKi. 

Още по темата

„Алтерко” е доставчик на мобилни услуги, опериращ на пазарите в Европа, Азия и Америка. За компанията работят над 90 служители в офисите й в България, Румъния, Македония, Сърбия, Косово, Унгария, Германия, Сингапур, Малайзия и САЩ.

Клиенти на компанията са мобилни оператори, медийни компании, рекламни и медийни агенции, компании, предлагащи мобилни плащания, малки и средни предприятия, държавни агенции, банки и други финансови институции, производители на домашни уреди и хранителни стоки.

IPO-то на „Алтерко” би било второто от сектора на информационните и телекомуникационни технологии за последната година, след като през есента на 2015 г. на БФБ излезе софтуерният разработчик Сирма Груп Холдинг АД. През ноември Сирма Груп Холдинг набра близо 11,5 млн. лв. от борсата, с което едно от малкото първични публични предлагания на Българска фондова борса от 2013 г. насам бе успешно.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН вписа емисията акции от увеличението на капитала на „Доверие Обединен холдинг“