IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри проспекта за първично публично предлагане на "СЛС Имоти" АДСИЦ

Емисията е в размер до 500 000 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 5 лева всяка

10:14 | 24.09.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) е одобрила проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от „СЛС Имоти“ АДСИЦ, съобщават от регулатора.

Емисията е в размер до 500 000 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 5 лева всяка една.

КФН вписва емисията в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

С отделни решения финансовият регулатор одобрява Цветелина Йонкова за член на Съвета на директорите и Теодора Якимова-Дренска за прокурист на инвестиционен посредник „Фоукал Пойнт Инвестмънтс“ АД, както и Ангел Рабаджийски, Димо Димов и Станимир Каролев за членове на Съвета на директорите на инвестиционен посредник „Карол” АД, Константин Манолов за член на Съвета на директорите на управляващо дружество „Астра Асет Мениджмънт“ АД и Енчо Енчев за изпълнителен директор на „ДЖИ ПИ ПРЕЗАСТРАХОВАНЕ“ ЕАД.

КФН одобрява още биометрични таблици за смъртност за определяне на размера на пожизнената пенсия, изплащана от Доброволен пенсионен фонд „ЦКБ-Сила“, измененията и допълненията в Правилника за организацията и дейността на Доброволен пенсионен фонд „ДСК-Родина“ и измененията и допълненията в Правилника за организацията и дейността на Доброволен пенсионен фонд „ЦКБ-Сила“.

Регулаторът е решил още да издаде решение за вписване на „Фонд за изплащане на пожизнени пенсии Алианц България“ и „Фонд за разсрочени плащания Алианц България“, управлявани от  „ПОД Алианц България“ АД, в регистъра на дружествата за допълнително социално осигуряване, управляваните от тях фондове и професионалните схеми, воден от КФН, както и за вписване на Фонд за изплащане на пожизнени пенсии „ЦКБ-Сила“, управляван от  ПОАД „ЦКБ-Сила“ АД, в регистъра на дружествата за допълнително социално осигуряване, управляваните от тях фондове и професионалните схеми, воден от КФН.

КФН изпраща още уведомления до компетентните органи на Република Литва, Република Латвия и Република Естония относно намерението на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ ЛЕВ ИНС” АД да извършва дейност на техните територии при условията на свобода на представяне на услуги, както и прекратява производство относно заличаване на „СИГМА ЕНД ПАРТНЪРС ИНШУРАНС БРОКЕРС“ ООД (ново наименоване „АР ЕМ КОНСЪЛТИНГ“ ЕООД) от регистъра за застрахователните брокери, воден от КФН.

Комисията прекратява и производство по искане на заявителя за одобрение на нов член на Съвета на директорите на инвестиционен посредник „Кепитъл Маркетс“ АД.

Открива се административно производство по издаване на индивидуален административен акт за заличаване на “СИДЕРАЛ БРОКЕРИ“ ЕООД от регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

С други две решения КФН изпраща писмо до „Алфа България“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на проспект за публично предлагане на варанти и до „ЕЛ ЕЙЧ БРОКЕРС“ ООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:09 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още