IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри проспекта за увеличение на капитала на „Супер Боровец пропърти фонд” АДСИЦ

Емисията е в размер на 7,2 млн. акции с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2,22 лв.

10:33 | 24.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на емисия в размер на 7 200 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 2,22 лева всяка, които ще бъдат издадени от „Супер Боровец пропърти фонд” АДСИЦ в резултат на увеличаване на капитала съгласно решение на Съвета на директорите на дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Комисията е вписала горепосочената емисия акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Регулаторът отказва да издаде потвърждение на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия необезпечени облигации в размер на 12 000 000 лева, разпределени в 12 000 броя обикновени, лихвоносни, безналични, поименни, свободно прехвърляеми, необезпечени облигации с номинална и емисионна стойност 1000 лева всяка, издадени от „Уеб Медия Груп” АД, гр. София.

Комисията е издала временна забрана за публикуване на търгово предложение от Димитър Луканов Луканов за закупуване чрез инвестиционен посредник „Елана Трейдинг” АД, гр. София на 289 454 броя акции от капитала на „Арома Риъл Естейт” АД, гр. София от останалите акционери на дружеството.

От решенията разбираме още, че е издадено одобрение на „Фонд за енергетика и енергийни икономии - ФЕЕИ“ АДСИЦ, гр. София, за замяна на обслужващо дружество „Енида Инженеринг“ АД с „Хюбнер Финанс“ ЕООД.

Комисията е одобрила нови Правилници за организацията и дейността на Универсален пенсионен фонд „Пенсионноосигурителен институт”, Професионален пенсионен фонд „Пенсионноосигурителен институт” и Доброволен пенсионен фонд „Пенсионноосигурителен институт”, приети от Съвета на директорите на „Пенсионноосигурителен институт“ АД.

КФН е изпратила писмо до „Алтерон“ АДСИЦ, гр. Варна, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:52 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още