IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН одобри проспектите на Фазан АД, Адванс Консервативен Фонд и Пазарджик БТМ

Дадена е зелена светлина на търговите предложения за ЕВН България Електроснабдяване АД и Оргахим АД

15:54 | 17.07.12 г.
Автор - снимка
Редактор
КФН одобри проспектите на Фазан АД, Адванс Консервативен Фонд и Пазарджик БТМ

Комисията за финансов надзор е издала разрешение на УД Карол Капитал Мениджмънт ЕАД за организиране и управление на договорен фонд Адванс Консервативен Фонд. Това е станало на днешното заседание на КФН. Договорният фонд е вписан в регистъра и е потвърден проспект за публично предлагане на дяловете му.

Също така регулаторният орган е потвърдил проспект за първично публично предлагане на емисия облигации на Пазарджик Български Търговски Мениджмънт АД, гр. Пазарджик. Емисията е в размер на 3 000 000 лева, разпределени в 300 000 броя безналични, лихвоносни, свободнопрехвърляеми, обезпечени, конвертируеми облигации, с номинална стойност 10 лева всяка и емисионна стойност 10 лева, с фиксирана годишна лихва в размер на 6%, 6-месечен период на лихвено плащане, изплащане на главницата еднократно на датата на падежа и срочност 60 месеца. Датата на емитиране на облигациитее посочена като на или около 10.09.2012 г., а датата на падеж - на или около 10.09.2017 г.

Надзорът не издава окончателна забрана за публикуване на търгово предложение от ЕВН АГ, Австрия за закупуване на акции на ЕВН България Електроснабдяване АД, гр. Пловдив от останалите акционери на дружеството. Предложената цена за една акция е 400,49 лв.

КФН е потвърдила проспект за първично публично предлагане на емисия акции от Фазан АД, гр. Русе. Емисията е в размер на 320 992 лева, разпределени в 320 992 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,10 лв. всяка. Вписва посочената емисия (в процес на емитиране) в регистъра, воден от КФН.

Не е издадена окончателна забрана за публикуване на търгово предложение от Поликолор С.А., Румъния, Уайтбийм Холдинг Лимитед, Малта и Тайдал Уейв Трейдинг Лимитед, Кипър за изкупуване на акции на Оргахим АД, гр. Русе, от останалите акционери на дружеството.

Разрешено е на ЗБ ИИБ Интернешънъл Брокер ЕООД, гр. София, да извършва дейност като застрахователен брокер на територията на Гибралтар.

Свързани компании:

ЕВН България Електроснабдяване АД(1EV)

Пазарджик-БТМ АД(PZBT)

Фазан АД(4F5)

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:41 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още