IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН определи заместниците на РСМ България в проверката на застрахователите

Председателят на КФН Карина Караиванова потвърди плановете проверките на този сектор да приключат до края на годината

17:46 | 15.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
КФН определи заместниците на РСМ България в проверката на застрахователите

Комисията за финансов надзор (КФН) определи новите независими външни проверяващи на застрахователните и пенсионните дружества, които имаха договори с „РСМ България”, съобщиха от комисията.

Смяната се налага, след като в началото на септември КФН изключи „РСМ България” заради установена невярна информация в документите на дружеството. Малко по-късно от „РСМ България“ ООД съобщиха, че ще извършат вътрешна проверка във връзка с констатациите на КФН. От дружеството категорично отхвърлят обвиненията и посочват, че според тях има тенденциозно отношение от страна на ръководството на регулатора.

Съобразно решението на КФН застрахователните и пенсионноосигурителните дружества бяха длъжни незабавно да прекратят договорите с дружеството и да посочат нов проверяващ до 12 септември. 

С днешното си решение комисията определя новите проверяващи на тези дружества. Ведомството разпространи и таблица с независимите външни експерти, назначени на съответния застраховател и пенсионно дружество.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 14:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още