IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отказа да издаде лиценз на „Интерглоуб Дайрект” за инвестиционен посредник

Някой от членовете на контролните органи на дружеството или лицата, които могат да сключват сделки за негова сметка, явно не отговарят на изискванията за опит

10:27 | 08.03.16 г.
Автор - снимка
Създател
КФН отказа да издаде лиценз на „Интерглоуб Дайрект” за инвестиционен посредник

Комисията за финансов надзор (КФН) окончателно отказа да издаде лиценз на „Интерглоуб Дайрект” ООД за извършване на дейност като инвестиционен посредник. Това става ясно от взетите от финансовия регулатор решения на проведеното на 7 март заседание.

Като мотив от КФН посочват, че някой от членовете на управителния или на контролния орган на дружеството или лицата, които могат да сключват сделки за сметка на инвестиционния посредник, не отговарят на изискванията на Закона за пазарите на финансови инструменти, касаещи образованието, професионалния опит и кариерното развитие на лицата.

От лятото на 2015 г. „Интерглоуб Дайрект” ООД, което е в процес на учредяване и за което няма много публична информация, иска да се сдобие с лиценз за инвестиционен посредник.

На 23 септември 2015 г. КФН за пръв път удължи срока, до който компанията трябва да предостави изисканите допълнителна информация и документи. След това на 17 декември 2015 г. изпраща писмо на „Интерглоуб Дайрект” с указания за отстраняване на констатираните несъответствия и за представяне на допълнителни документи.

Изминават няколко месеца, за да се стигне до 7 март, когато КФН реши да не издаде лиценз на компанията.

Нейното седалище и адрес на управление са в град София, ул. „Цариградско шосе” № 135, ет. 4, ап. 17.

Решението може да бъде обжалвано по съдебен ред пред Върховния административен съд в 14-дневен срок от съобщаването му. Обжалването на решението обаче не спира неговото изпълнение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още