IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН отказа да одобри промяна в устава на Фонд за недвижими имоти България

Промените касаят намаление на капитала от 60,45 млн. лв. на 20,15 млн. лв. чрез понижение на номиналната стойност на акциите

09:42 | 14.10.16 г. 1
КФН отказа да одобри промяна в устава на Фонд за недвижими имоти България

Комисията за финансов надзор (КФН) отказа да одобри промяна в устава на „Фонд за недвижими имоти България” АДСИЦ (ФНИБ), приета с решение на общо събрание на акционерите на дружеството на 11 август, става ясно от взетите решения от Комисията на провелото се на 13 октомври заседание.

Като точка 14 от дневния ред на общото събрание акционерите приеха промяна в устава, по-точно в частта с размера на капитала на дружеството, който беше намален от 60,45 млн. лв. на 20,15 млн. лв. чрез понижение на номиналната стойност на акциите от 3 лв. на 1 лв. и заделяне на остатъка от 40,3 млн. лв. във фонд „Резервен“. 

Процедурата цели да позволи на компанията да набира нови средства чрез издаване на ценни книжа. Така ФНИБ ще избегне ограниченията в Търговския закон, които не позволяват емисионната стойност да е по-ниска от номиналната.

От протокола на общото събрание става ясно, че представителите на ОББ Патримониум Земя, ДФ ОББ Балансиран фонд, ДФ ОББ Премиум акции, ЗУПФ Алианц България и ДПФ Алианц България са напуснали заседанието поради възникнали неотложни ангажименти.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Те притежават общо 2 403 521 броя акции, представляващи 20,49% от представения капитал. Така решението за промени в устава е прието с мнозинство от 79,51% от представения капитал.

Няма приложени мотиви към решението на КФН да не одобри промените.

С акции на дружеството вчера (13 октомври) бяха сключени 4 сделки, а оборотът възлезе на 1 407 лв. От началото на годината книжата на ФНИБ поскъпват с 28,52%, а през последните 12 месеца ръстът в цената достига 47,24%. Пазарната капитализация е 40,32 млн. лв.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 1
Etihad
преди 7 години
Сигурно рязко им се е при**ало на тея двамцата. Без тях няма 50% от капитала и не може да се променя устава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още