IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН поиска от БФБ повече информация за многостраната система за търговия

Регулаторът е поискал от „Даллбогг: живот и здраве“ предоставянето на допълнителна информация и документи във връзка с одиторските му дружества

10:52 | 04.07.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор (КФН) е изпратила писмо до „Българска фондова борса - София” АД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация на заявлението на дружеството за регистрация на многостранната система за търговия като пазар за растеж на малки и средни предприятия. Това става ясно от решенията по време на вчерашното заседание на регулатора.

През октомври миналата година Министерският съвет одобри проект на нов Закон за пазарите на финансови инструменти, който предвижда създаването на нов вид многостранна система за търговия – пазар за растеж. При него не по-малко от 50 на сто от емитентите, чиито финансови инструменти са допуснати до търговия на това място за търговия, трябва да са малки и средни предприятия.

От решенията на комисията разбираме още, че писмо е изпратено и до „Централен депозитар“ АД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявление за издаване на лиценз за извършване на дейност като централен депозитар на ценни книжа съгласно чл. 16 от Регламент (ЕС) № 909/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 23 юли 2014 г. за подобряване на сетълмента на ценни книжа в Европейския съюз и за централните депозитари на ценни книжа, както и за изменение на Директиви 98/26/ЕО и 2014/65/ЕС и Регламент (ЕС) № 236/2012.

Регулаторът е поискал от „Даллбогг: живот и здраве“ предоставянето на допълнителна информация и документи във връзка с утвърждаването на договора с „Мазарс“ ООД и „Одитконсулт“ ООД за одиторски дружества, които да извършат проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г.

Искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация е изпратено на „Ар-брокер ” ЕООД във връзка със заявление на дружеството за вписването му в регистъра на застрахователните брокери по чл. 30, ал. 1, т. 12 от ЗКФН.

КФН е одобрила Пламен Йорданов Ганчев за прокурист на инвестиционен посредник „Дилингова Финансова Компания“ АД, става ясно още от решенията на регулатора.

Издадено е одобрение на управляващо дружество (УД) „Златен лев Капитал” ЕАД за промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на управляваните от него договорни фондове (ДФ) „Златен лев” и ДФ „Златен лев Индекс 30”.

Комисията е изпратика писмо до ЗАД „ОЗК - Застраховане” АД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка с постъпил план за възстановяване на собствените средства на ЗАД „ОЗК - Застраховане” АД на основание чл. 215, ал. 1 от Кодекса за застраховането.

На вчерашното си заседание Комисията за финансов надзор е взела решение да впише „Сага Глобал Финакорп” ООД в регистъра на обвързаните агенти, воден от КФН и е одобрила Иво Росенов Христов за ръководител на функцията за съответствие на ЗАД „Армеец“ АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още