IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспект за облигации на "Образователно - Спортен Комплекс Лозенец"

Облигациите са издадени на 14.06.2017 г. и са с падеж на 14.06.2032 г.

09:57 | 13.12.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия облигации, издадени от „Образователно - Спортен Комплекс Лозенец” ЕАД. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на провелото се на 12 декември заседание.

Емисията е в размер 7 000 000 лева, разпределени в 7 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободно-прехвърляеми, обезпечени, лихвоносни, неконвертируеми облигации с единична номинална и емисионна стойност 1000 лева всяка.

Облигациите са издадени на 14.06.2017 г. и са с падеж на 14.06.2032 г., с фиксиран годишен лихвен процент в размер на 3,85% и с периодичност на лихвените плащания на 6-месечен срок.

Комисията вписа посочената емисия облигации в регистъра, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар и „Образователно - Спортен Комплекс Лозенец” ЕАД, гр. София, като емитент.

От решенията става ясно още, че регулаторът утвърди „Мазарс” ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД като одитори за извършване на съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2017 г. на „Групама Животозастраховане” ЕАД и „Групама Застраховане” ЕАД.

На първо гласуване беше приет и проект на Наредба за изменение и допълнение на реда и начина за промяна на участие и за прехвърляне на натрупаните средства на осигурено лице от един фонд за допълнително пенсионно осигуряване в друг съответен фонд, управляван от друго пенсионноосигурително дружество.

В мотивите е посочено, че със Закона за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване (Обн, ДВ 92 от 2017 г.) бяха променени условията за промяна на участие от фонд за допълнително задължително пенсионно осигуряване и бе отменена таксата за прехвърляне от един в друг фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване или фонд за допълнително доброволно пенсионно осигуряване по професионални схеми. Извършени бяха и други промени, включително по отношение на правата на осигурените лица, които налагат адаптиране на подзаконовата нормативна уредба.

Във връзка с това с проекта на наредба се предлага извършването на изменения в Наредба № 3 на КФН, насочени към актуализация на нейните разпоредби, както и на образците на заявления за промяна на участие и прехвърляне на средства и на документите с основна информация, които се предоставят на осигурените лица.

Бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 14-дневен срок от публикуването му до 28.12.2017 г., включително).

КФН съгласува избора на Пенсионноосигурително акционерно дружество „ЦКБ-Сила“ АД и пенсионно осигурителна компания „Съгласие“ АД на „Баланс-М“ ЕООД и „БУЛ ОДИТ“ ООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2017 г. на пенсионноосигурителното дружество и на управляваните от него фондове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
vezna
преди 6 години
На тази комисия й трябва сериозна проверка на дейността. Може би когато един от задкулисните й диригенти е под запори и не може да упражнява натиск, започва да работи нормално, но да видим докога.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още