IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на „Български фонд за дялово инвестиране” АД

Емисията на дружеството е в размер на 4 385 503 броя с номинална и емисионна стойност от 1 лев всяка

10:58 | 16.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Комисията за финансов надзор потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от „Български фонд за дялово инвестиране” АД, гр. София. Емисията е в размер на 4 385 503 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка, и е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Горепосочената емисия акции, в процес на емитиране, е вписана във водения от Комисията за финансов надзор регистър на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа.

КФН е одобрила Александър Викторович Майстер и Боян Антониев Гиргинов за членове на Съвета на директорите на управляващото дружество „Инвест Фонд Мениджмънт” АД.

Николай Иванов Станчев е получил одобрение за член на Управителния съвет на „Джи Пи Презастраховане“ ЕАД.

От решенията разбираме още, че „ПрайсуотърхаусКупърс Одит“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД са утвърдени като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г., както и на годишните справки, доклади и приложения по чл. 126, ал. 1, т. 2 от КЗ на „Застрахователно дружество Нова Инс” ЕАД.

„ПрайсуотърхаусКупърс Одит“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД са утвърдени и като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г., както и на годишните справки, доклади и приложения по чл. 126, ал. 1, т. 2 от КЗ на ЗЕАД „Булстрад Живот Виена Иншурънс Груп” ЕАД.

„ПрайсуотърхаусКупърс Одит“ ООД и „Ейч Ел Би България“ ООД са утвърдени като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2019 г., както и на годишните справки, доклади и приложения по чл. 126, ал. 1, т. 2 от КЗ на ЗАД „Булстрад Виена Иншурънс Груп” АД.

Комисията е съгласувала избора на „Захаринова Нексиа“ ООД и „Ековис Одит България“ ООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2019 г. на „Пенсионноосигурително дружество - Бъдеще” АД и управляваните от него пенсионни фондове.

Комисията за финансов надзор e разгледала Препоръките на EIOPA за застрахователния сектор с оглед на оттеглянето на Обединеното кралство от Европейския съюз, приети от Съвета на надзорниците на Европейския орган за застраховане и професионално пенсионно осигуряване на 19.02.2019 г. (EIOPA-ВoS-19/040 BG) и реши:
Спазва в надзорната си практика Препоръка 2, Препоръка 3, Препоръка 5, Препоръка 6, Препоръка 7 и Препоръка 9. Възнамерява да спазва Препоръка 1 и Препоръка 8 в надзорната си практика, освен в случая по Препоръка 4, която не е приложима.

КФН е изпратила писмо до „Премиер Фонд“ АДСИЦ, гр. Варна, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Ндазорът е изпратил писмо до „Феникс Капитал Холдинг“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия необезпечени облигации, издадени от дружеството. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:48 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още