IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта на Монбат за търговия на европейски пазари

Комисията е потвърдила и проспекта за увеличението на капитала на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ

17:05 | 09.02.11 г.
Автор - снимка
Създател
КФН потвърди проспекта на Монбат за търговия на европейски пазари

Комисията за финансов надзор е потвърдила проспект за допускане до търговия на регулиран пазар в Европейския съюз на емисия акции, издадени от Монбат АД, съобщиха от КФН.

Проспектът бе внесен на 1 ноември, като тогава от дружеството заявиха, че след потвърждението му УС ще приеме конкретно решение за избор на съответен европейски регулиран пазар, до който да се направи заявка за допускане до търговия.

Според източници на Investor.bg от Монбат са проучвали листване на борсите във Франкфурт и Варшава.

Във Варшава вече се търгуват книжата на Интеркапитал Пропърти Дивелопмънт АДСИЦ, а планове за листване на Варшавската фондова борса са заявени и от Софарма АД.

Емисията на Монбат е в размер на 39 млн. лева, разпределени в толкова на брой обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми акции, с номинална стойност 1 лв. всяка.

Комисията е потвърдила и проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени в резултат от увеличението на капитала на Пълдин Лайън Груп АДСИЦ.

Емисията е в размер на 650 хил. обикновени, безналични, поименни, свободно прехвърляеми акции, с право на глас, дивидент и ликвидационен дял, с номинал 1 лв. и емисионна стойност 3,60 лв. всяка.

Свързани компании:

Пълдин Пропъртис Инвест АДСИЦ(PLG)

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:32 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още