IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за емисия облигации на "Браво пропърти фонд" АДСИЦ

Емисията е в размер на 30 000 000 лева, разпределени в 30 000 броя облигации с номинална стойност 1000 лева всяка

11:28 | 09.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия корпоративни облигации в размер на 30 000 000 лева, разпределени в 30 000 броя обикновени, безналични, поименни, свободнопрехвърляеми, лихвоносни, обезпечени, неконвертируеми облигации, с номинална стойност 1 000 лева всяка, с фиксиран годишен лихвен процент в размер на 3,25%, платим на 3-месечен период, с дата на емитиране 11 април 2019 г. и дата на падеж 11 април 2024 г., издадена от „Браво пропърти фонд“ АДСИЦ.

Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Псочената емисия облигации е вписана в регистъра, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар.

Надзорът е одобрил изменения и допълнения на Правилника за организацията и дейността на „Българска фондова борса” АД, приети с решение на Съвета на директорите на дружеството.

Одобрени са и изменения и допълнения в Правилниците за организацията и дейността на Универсален пенсионен фонд “ДСК - Родина”, Професионален пенсионен фонд “ДСК - Родина” и Доброволен пенсионен фонд “ДСК - Родина”, приети от Управителния съвет на Пенсионно осигурителна компания „ДСК - Родина“ АД.

КФН е отписала договорен фонд „Аларик - Глобални Суровини” и издадената от фонда емисия дялове от регистрите, водени от КФН.

От решенията разбираме още, че е изпратено положително мотивирано становище до Националната банка на Белгия относно лиценза на Euroclear Bank SA за предоставяне на спомагателни услуги от банков тип.

Писмо е изпратено до „МАП3“ ООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

От Комисията са изпратили писмо до “Застрахователна компания Юроамерикан“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрението на Изабела Маркова за член на Съвета на директорите и изпълнителен директор на дружеството.

Писмо е изпратено и до „Фи Хелт Застраховане“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с прехвърлянето на ключова функция за съответствие чрез договор между дружеството и адвокат Методи Атанасов Методиев.

От разгледаните до 02 август 2019 г. заявления за допускане до изпити за придобиване на право за извършване на дейност като брокер и/или като инвестиционен консултант, които ще се проведат съответно на 23 и 24 ноември 2019 г., са допуснати Георги Божидаров Василев и Вера Илиева Стоименова до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като брокер, насрочен за 23 ноември 2019 г. и Георги Божидаров Василев и Мирослав Антонов Начев до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като инвестиционен консултант, насрочен за 24 ноември 2019 г.

Обстоятелството, че кандидат, подал заявление за допускане до изпит, не е включен в списъка към определена дата не означава, че лицето не е допуснато до изпит, тъй като заявленията и документите се разглеждат според реда на подаването им. Всеки от кандидатите ще бъде уведомен лично на предоставения от него електронен адрес за допускането му до изпит.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още