IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за новите акции на "Фаворит Холд" АД

Регулаторът е издал временна забрана на търгово предложение от Schutt-Andersen Holding LTD за закупуване на 36 603 броя акции от капитала на „Биоиасис“ АД

11:31 | 30.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор потвърди проспекта за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от „Фаворит Холд“ АД, гр. София. Това става ясно от решенията на надзора, взети по време на вчерашното му заседание. Емисията е в размер до 785 641 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 5 лева всяка една, които ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на дружеството. Посочената емисия акции, в процес на емитиране, е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Регулаторът е издал временна забрана на търгово предложение от Schutt-Andersen Holding LTD за закупуване чрез инвестиционен посредник „АБВ Инвестиции” ЕООД на 36 603 броя акции от капитала на „Биоиасис“ АД, гр. София, от останалите акционери на дружеството.

КФН е вписала „Иновейшън Акселерейтър България” АД в регистъра по чл. 30, ал. 1 от ЗКФН като лице, управляващо алтернативни инвестиционни фондове.

От решенията разбираме още, че нее  издадена забрана за придобиване от Бистра Николoва Илкова на пряко квалифицирано участие в инвестиционния посредник „Авал Ин” АД.

Комисията е уведомила Белгийската Национална банка, че Caisse Interprofessionnelle de Dѐpôts et de Virements de Titres SA, с търговско наименование Euroclear Belgium SA, може да предоставя услуги като централен депозитар на ценни книжа на територията на Република България.

Надзорът е приел на второ гласуване Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 50 от 19.06.2015 г. за капиталовата адекватност, ликвидността на инвестиционните посредници и осъществяването на надзор за спазването им. Предстои обнародването на наредбата в „Държавен вестник“.

На първо гласуване е приет проект на Наредба относно задълженията, приложими към лицата, получаващи пазарни проучвания. (Проектът и мотивите са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор в раздел „Нормативна уредба”, рубрика „Обществени консултации”, като бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 30-дневен срок, до 28 февруари 2018 г. включително).

На първо гласуване е приет и проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 46 за реда и начина на изплащане на компенсации от Фонда за компенсиране на инвеститорите. (Проектът и мотивите са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор в раздел „Нормативна уредба”, рубрика „Обществени консултации”, като бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 30-дневен срок, до 28 февруари 2018 г. включително)

КФН е приела на първо гласуване проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 28 от 10.05.2006 г. за условията и реда за провеждане на изпит за професионална квалификация на застрахователните брокери и за признаване на квалификация, придобита в държава членка. (Проектът и мотивите са публикувани на интернет страницата на Комисията за финансов надзор в раздел „Нормативна уредба”, рубрика „Обществени консултации”, като бележки и предложения по проекта могат да бъдат представени в 30-дневен срок, до 28 февруари 2018 г. включително).

Изпратено е писмо до „Браво Пропърти Фонд” АДСИЦ, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Писмо е изпратено и до управляващото дружество „Тренд Асет Мениджмънт” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрението на промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ, Правилата за оценка на портфейла и определяне на нетната стойност на активите и Правилата за оценка и управление на риска на управлявания от него договорен фонд (ДФ) „Тренд Фонд Паричен Пазар“ (с ново наименование ДФ „Тренд Фонд Консервативен”).

Решение за изпращане на писмо има и до управляващото дружество „Конкорд Асет Мениджмънт” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрението на промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на управляваните от него договорни фондове „Конкорд Фонд – 1 Акции и Облигации“, „Конкорд Фонд – 2 Акции“, „Конкорд Фонд – 3 Сектор Недвижими Имоти“, „Конкорд Фонд – 4 Енергетика“, „Конкорд Фонд – 5 Централна и Източна Европа“ и „Конкорд Фонд – 6 Облигации“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:03 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още