Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН потвърди проспекта за увеличение на капитала на „Алтерко“

„Телелинк“ пък е внесъл допълнение към проспекта си в комисията

КФН потвърди проспекта за увеличение на капитала на „Алтерко“

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспекта за увеличение на капитала на „Алтерко“ АД на 18 февруари 2020 г., съобщи дружеството чрез „Българска фондова борса“ АД.

Планира се процесът по публичното предлагане да започне в началото на март 2020 г., съгласно нормативните изисквания, условията, посочени в Проспекта, и Решението на Съвета на директорите от 24.01.2020 г. Предлагат се до 3 млн. акции при емисионна цена от 3 лв. на акция. Минимумът за успех на предлагането е записването на 1 млн. нови акции.

„Алтерко“ АД ще публикува съобщение за публичното предлагане, началния и крайния срок за прехвърлянето на права и за записването на акции, мястото, времето и начина на запознаване с Проспекта, както и всички други данни за предлагането, съгласно нормативните изисквания.

В интевю за Investor.bg изпълнителният директор на „Алтерко“ АД Димитър Димитров заяви, че от  21 февруари компанията започва да произвежда устройства и в България. До края на месеца трябва да бъде обявен консолидираният отчет за 2019 г.

„Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД пък е внесъл допълнение към проспекта си в Комисията за финансов надзор съгласно постъпили указания от страна на КФН във връзка с публикуваните от дружеството предварителни резултати за 2019 г. и изплащането на прогнозен дивидент през 2020 г., съобщи дружеството чрез БФБ.

„Надявам се бързо да отговорим на допълнително дадените от регулатора указания с цел максимална прозрачност и защита на високия интерес, заявен както от местни, така и от чуждестранни инвеститори. Когато това се случи, ще публикуваме актуализирана процедура за продажба на акциите и респективно кога би могло да започне предлагането“, заяви Иван Житиянов, изпълнителен директор на „Телелинк Бизнес Сървисис Груп“ АД.

Публичното предлагане на „Телелинк“ трябваше да започне на 27 януари 2020 г., но беше отложено поради липса на начална дата за търговия от БФБ, а явно междувременно КФН е поискала актуализация на проспекта във връзка с публикувани от дружеството предварителни данни.


 

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Сделки със „Софарма Трейдинг“ за 2,7 млн. лв. повишиха борсовия оборот