IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за увеличение на капитала на Евроинс

Емисионната цена е 1,4 лв., а предлаганите акции са 8,8 млн. бр.

14:36 | 29.06.11 г.
КФН потвърди проспекта за увеличение на капитала на Евроинс

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърди проспект за увеличение на капитала на ЗД Евроинс АД с до 8 815 167 акции при емисионна цена от 1,4 лв. за акция, съобщиха от комисията.

Увеличението бе анонсирано в началото на февруари тази година, като общата емисионна стойност на предлаганите книжа е 12,3 млн. лв. Междувременно вече бе увеличен капиталът на Еврохолд България, част от икономическата група на който е Евроинс.

На днешното си заседание надзорният орган е решил, че мерките, предприети от УД Пайъниър Асет Мениджмънт С.А., Люксембург отговарят на изискванията на ЗППЦК във връзка с намерението за осъществяване на публично предлагане на територията на Република България на дяловете на подфонд на Фондове Пайъниър: Фондове Пайъниър – Руски акции.

КФН издаде одобрение на Прайм Пропърти БГ АДСИЦ за замяна на обслужващото дружество ТМФ Сървисиз ЕООД с Универс Консулт ООД относно дейността по счетоводно обслужване.

Регулаторният орган одобри промяна в устава на СИИ Имоти АДСИЦ, свързана с овластяване на СД във връзка с увеличаване на капитала на дружеството и емитиране на емисия облигации.

КФН одобри и промяна в устава на Дебитум инвест АДСИЦ, свързана с начина на представляване на акционерите от страна на членове на СД.

Вписано е увеличението на капитала на Ейч Би Джи Фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ, гр. Варна, от 650 000 лева на 682 500 лева. Емисията е в размер на 32 500 лева, разпределена в 32 500 броя обикновени акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев.

Комисията за финансов надзор е издала допълнителен лиценз на Групама Застраховане ЕАД за нов вид застраховка „Обща гражданска отговорност”.

Свързани компании:

Дебитум инвест АДСИЦ(DBMI)

Ейч Би Джи фонд за инвестиционни имоти АДСИЦ - Варна(HBGF)

Еврохолд България АД(EUBG)

СИИ Имоти АДСИЦ(CEEP)

ЗД Евроинс АД(5IC)

Прайм Пропърти БГ АДСИЦ(PPBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:08 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още