IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърди проспекта за увеличението на капитала на „Софарма имоти“

Потвърден е и проспект за допускане до търговия на акции на „Капман Дебтс Мениджмънт“ АД

09:57 | 24.07.20 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Софарма имоти</em></p>

Снимка: Софарма имоти

Комисията за финансов надзор (КФН) е потвърдила проспекта за първично публично предлагане на емисия акции, които ще бъдат издадени от „Софарма имоти“ АДСИЦ, съобщават от Комисията.

Емисията е в размер до 535 392 броя обикновени, безналични, поименни акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 5,60 лева всяка, които ще бъдат издадени в резултат на увеличаване на капитала на дружеството.

Финансовият регулатор вписва посочената емисия акции в процес на емитиране в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Съветът на директорите на „Софарма имоти“ взе решение за увеличаване капитала на дружеството миналия месец. Увеличението ще се счита за успешно само ако бъдат записани и платени най-малко 267 696 акции с номинална стойност от 1 лев и емисионна стойност от 5,60 лева всяка.

С отделно решение КФН потвърждава и проспект за опускане до търговия на регулиран пазар на емисия акции, издадени от „Капман Дебтс Мениджмънт“ АД. Емисията е в размер на 50 000 лева, разпределена в 50 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност от 1 лев всяка една и представляващи регистрирания капитал на дружеството.

КФН вписва „Капман Дебтс Мениджмънт“ АД като публично дружество и издадената от него емисия акции в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

С друго решение регулаторът издава  временна забрана за публикуване на предложение от „Турин имоти“ АДСИЦ за обратно изкупуване на всички акции на дружеството чрез „Елана Трейдинг“.

Свързани компании:

Турин имоти АДСИЦ(TPS)

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:42 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още