IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН потвърждава проспекта за увеличението на капитала на Елана Агрокредит*

Регулаторът реши да не издава окончателна забрана за публикуване на коригираното търгово предложение от Си Консулт към Рой Пропърти Фънд АДСИЦ

13:31 | 19.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
КФН потвърждава проспекта за увеличението на капитала на Елана Агрокредит*

Комисията за финансов надзор (КФН) потвърждава проспект за публично предлагане на емисия акции, издадени от „Елана Агрокредит” АД, става ясно от взетите от регулатора решения от проведено на 18 септември заседание.

Емисията е в размер на 15 346 305 лв., разпределени в 15 346 305 бр. обикновени, поименни, безналични, свободно прехвърляеми акции, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 1,05 лв. всяка. КФН вписва емисията акции, предмет на първично публично предлагане, в процес на емитиране, във водения регистър по чл. 30, ал. 1, т. 3 от ЗКФН.

Предлагането ще се осъществи в началото на 2015 г., уточниха от Елана Агрокредит АД.*
 

Борсовият регулатор одобрява промени в устава на „Рой Пропърти Фънд” АДСИЦ, предложени за гласуване на извънредното общо събрание на акционерите на дружеството.

Освен това КФН реши да не издава окончателна забрана за публикуване на внесеното коригирано търгово предложение от „СИ КОНСУЛТ” ЕООД, гр. Бургас, за закупуване чрез инвестиционен посредник „Авал Ин” АД, гр. София, на акции на „Рой Пропърти Фънд” АДСИЦ, от останалите акционери на дружеството.

КФН открива производство по издаване на индивидуален административен акт за прилагане на принудителни административни мерки по чл. 118, ал. 1, т. 5 и т. 6 във връзка с чл. 122, ал. 1, т. 2, буква „а” от Закона за пазарите на финансови инструменти, спрямо инвестиционен посредник „Статус Инвест” АД.

Комисията определя дата 25.10.2014 г. за провеждане на изпит за професионална квалификация на лицата по чл. 1, ал. 1 от Наредба № 28 на КФН за условията и реда за провеждане на изпит за професионална квалификация на застрахователните брокери и за признаване на квалификация, придобита в държава членка, утвърждава конспект и ред на провеждане на изпита, както и правилата за оценяване и състав на изпитната комисия.

*Обновено с уточнението за старта на предлагането в 17:10 ч.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Рой Пропърти Фънд АДСИЦ(RPF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още