IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН разреши закупуването на акциите на Булстрад Виена иншурънс груп

Софарма имоти трябва да отстрани непълноти в проспекта за публично предлагане на акции

18:23 | 26.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) не издаде забрана за „Ти Би Ай България” ЕАД за закупуване чрез инвестиционен посредник „Д.И.С.Л. Секюритийс” АД на акции на застрахователно дружество „Булстрад Виена иншурънс груп” АД, гр. София от останалите акционери на дружеството, става ясно от решенията на регулаторът от 26 юли.

Обект на настоящото търгово предложение са 19 559  бр. акции от капитала на Застрахователно акционерно дружество (ЗАД) „Булстрад Виена иншурънс груп”, представляващи (0,62%) от капитала на дружеството. Цената за една акция, предложена от търговия предложител, е 44,78 лв.

Регулаторът издаде разрешение на УД „Райфайзен Асет Мениджмънт (България)” ЕАД за организиране и управление на договорен фонд „Райфайзен (България) Активна Защита в лева”. 

Комисията издаде одобрение на инвестицията на договорен фонд „Райфайзен (България) Активна Защита в лева” (захранваща колективна инвестиционна схема), управляван от УД „Райфайзен Асет Мениджмънт (България)” ЕАД в дялове на договорен фонд „Райфайзен Евро Клик” (главна инвестиционна схема), управляван от Райфайзен Капиталанлаге-Гезелшафт М.Б.Х – Австрия. 

КФН също така потвържди проспект за публично предлагане на дялове на договорен фонд „Райфайзен (България) Активна Защита в лева” и документа с ключовата информация за инвеститорите на колективната инвестиционна схема.

От решенията става ясно още, че Комисията изпраща писмо до „Софарма имоти” АДСИЦ с указания за отстраняване на непълноти относно искането на дружеството за потвърждаване на проспект за публично предлагане на акции.

В същото време Комисията вписва емисия акции, издадени от „Спиди” АД, в резултат на увеличаване на капитала на дружеството, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Емисията е в размер на 41 700 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка.

Регулаторът потвържди и проспект за първично публично предлагане на емисия в размер 1 594 121 броя обикновени, поименни, безналични акции, с номинална стойност 1 (един) лев и емисионна стойност 12,95 лева всяка една, които ще бъдат издадени от „Инвестор.бг” АД, гр. София. КФН вписва посочената емисия акции, в процес на емитиране, във водения от КФН регистър.

По време на заседанието си в сряда КФН е отказалa да издаде потвърждение на проспект за първично публично предлагане на емисия в размер 59 058 000 броя поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка, които ще бъдат издадени от „Алфа България” АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още