Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН се произнесе по окончателното спиране на сделки с няколко дружества в ликвидация

Регулаторът е открил административни производства по прилагане на принудителни административни мерки спрямо „БФБ-София“

КФН се произнесе по окончателното спиране на сделки с няколко дружества в ликвидация

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) открива административни производства по прилагане на принудителни административни мерки спрямо „БФБ-София“ АД във връзка с окончателното спиране на извършването на сделки с акции на няколко дружества в ликвидация, показват решенията на Комисията, взети на провелото се на 22 януари заседание.

От съобщението се разбира, че става дума за дружества „Асеновград Табак“ АД (в ликвидация), „Винарска изба Врачанска Теменуга - дъщерно дружество на Сиконко Холдинг“ АД (в ликвидация), „Елените“ АД (в ликвидация), „Естер Инвестмънт“ АД (в ликвидация), „Кюстендилски плод“ АД (в ликвидация), „Лъв“ АД (в ликвидация), „Малък Искър“ АД (в ликвидация), „Март България“ АД (в ликвидация), „Пещоремонт“ АД (в ликвидация) и „Хасково-Табак“ АД (в ликвидация).

Регулаторът също така издаде одобрение на Дениз Ахмед Хюсеин за член на съвета на директорите на ИП „Коактории Финанс” АД, както и на Ивайло Минчев за управител на ИП „Прогресива Трейдинг” ООД.

КФН обаче отказа да издаде лиценз на „Джи Ти Ем Кепитал” ЕООД (в процес на учредяване) за извършване на дейност като инвестиционен посредник.

От решенията става ясно още, че „Мазарс“ ООД и „Захаринова и партньори” ООД са одобрени като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2017 г. на ЗК „Надежда” АД.

„Грант торнтон“ ООД е утвърден като одитор, който  да извърши проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2017 г. на "Европейска Застрахователна и Осигурителна Компания Застрахователно акционерно дружество” АД.

Комисията също така изпрати писмо до „Старс брокерс” ООД, с което го уведомява, че дължи такса с оглед заличаването му от регистъра на застрахователните брокери.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи КФН

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX изпрати седмицата на червено на фона на отслабваща активност на пазара