Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН вписа емисия акции на „Лавена” АД в размер на 8 млн. лв.

От решенията на Комисията става ясно още, че ”Гоу брокер” ЕООД е вписан в регистъра на застрахователните брокери

КФН вписа емисия акции на „Лавена” АД в размер на 8 млн. лв.

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) вписа емисия акции на „Лавена” АД, гр. Шумен, в регистъра на публичните дружества и емитенти на ценни книжа, воден от КФН, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Емисията е в размер на близо 8 млн. лв. и е в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 319 981 лева на 8,319 млн. лв. Това става ясно от решенията на Регулатора по време на вчерашното му заседание.

Комисията е решила още да бъде удължен срокът до 10 септември 2018 г. (включително) за подаване на документи за допускане до изпити за придобиване на право за извършване на дейност като брокер или като инвестиционен консултант, които ще се проведат на 10 и 11 ноември 2018 г. Приетите от КФН на заседание от 30 юли 2018 г. документи, регламентиращи провеждането на изпитите, остават без промяна.

От решенията става ясно още, че „Гоу брокер” ЕООД е вписан в регистъра на застрахователните брокери.

КФН е изпратила писмо до „Топлофикация - Плевен“ ЕАД, гр. Плевен, с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението на дружеството за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации.
 
Писмо има и до управляващото дружество „Капман Асет Мениджмънт” АД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка с одобрението на промени в Правилата за оценка на активите на управляваните от него договорни фондове (ДФ) „С-Бондс”, ДФ „С-Микс”, ДФ „Капман Фикс”, ДФ „Капман Капитал” и ДФ „Капман Макс“.
 
КФН е поискала от „Евъринвест” ЕООД да предостави допълнителна информация във връзка с намерението на дружеството за придобиване на квалифицирано участие в инвестиционния посредник „Финансова къща Евър“ АД.
 
Регулаторът е изпратил писмо и до „Кепитъл Мениджмънт” АДСИЦ, гр. София, с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявлението на дружеството за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от „Кепитъл Мениджмънт” АДСИЦ.
 
От решенията става ясно още, че до управляващото дружество „Карол Капитал Мениджмънт” ЕАД също е изпратено писмо с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка с намерението на дружеството да извършва дейност на територията на Република Румъния при условията на свободно предоставяне на услуги. 

По статията работиха: Ралица Пейчева, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Адванс Терафонд АДСИЦ предлага 98,42% от печалбата си за дивидент