IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа емисиите от увеличенията на Сила Холдинг и Имоти Директ АДСИЦ

По искане на УД Оверон Финанс комисията е отнела издадения му лиценз за извършване на дейност като управляващо дружествo

12:34 | 16.11.10 г.
Автор - снимка
Създател
КФН вписа емисиите от увеличенията на Сила Холдинг и Имоти Директ АДСИЦ

Комисията за финансов надзор (КФН) е вписала в своя регистър, с цел търговия на регулиран пазар, емисиите на Сила Холдинг АД и Имоти Директ АДСИЦ, се казва в прессъобщение на комисията.

Емисията на Сила Холдинг е в размер на 15 млн. обикновени, безналични, свободнопрехвърляеми акции, с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лв. и е издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 5 млн. лв. на 20 млн. лв.

Емисията на Имоти Директ АДСИЦ е в размер на 18,9 млн. лв., разпределена в 1,89 млн. обикновени, безналични акции, с право на глас, с номинална стойност 10 лв. Емисията е издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 2,1 млн. лв. на 21 млн. лв.

Комисията отнема издадения лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на Оверон Финанс АД по негово искане.

КФН отнема издаденото от нея разрешение на УД Оверон Финанс АД за организиране и управление на ДФ Оверон престо, тъй като в продължение на една година от получаване на разрешението нетната стойност на активите на фонда не е достигнала 500 хил. лв.

Регулаторът е одобрил замяна на банката депозитар на Турин Имоти АДСИЦ. Вместо Банка Пиреос България АД такава вече ще бъде Уникредит Булбанк АД, съгласно решение на съвета на директорите на АДСИЦ-а.

Свързани компании:

Имоти Директ АДСИЦ - в ликвидация(JT8)

Турин имоти АДСИЦ(TPS)

Сила Холдинг АД(HSI)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:02 | 20.08.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още