IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа „Грийн Таун Проджектс” в регистъра на публичните дружества

Емисията на дружеството е в размер на 4 059 000 броя акции с номинална стойност 1 лев

11:30 | 26.07.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>
<p>
	&nbsp;</p>

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор вписа „Грийн Таун Проджектс” АД като публично дружество в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа в регистъра, воден от КФН. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. КФН е вписал емисия в размер 4 059 000 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1,00 лев всяка, издадена от „Грийн Таун Проджектс” АД и представляваща регистрирания капитал на дружеството, в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, с цел търговия на регулиран пазар.

Надзорът е одобрил Магдалена Банчева Александрова за член на Съвета на директорите на „ЗАСТРАХОВАТЕЛНА КОМПАНИЯ МЕДИКО-21” АД.

Комисията е одобрила промени в устава на „СИИ ИМОТИ“ АДСИЦ, гр. София.

Призната е придобитата квалификация за извършване на дейност като инвестиционен консултант на Филип Цветанов Димитров.

От решенията разбираме още, че „Рила Брокерс“ ЕООД в вписана в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.

КФН е допълнила Решение № 881 - ДФ от 16.07.2019 г. и Решение № 883 - ДФ от 16.07.2019 г. на КФН, с които са одобрени промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на договорен фонд (ДФ) „Профит” и ДФ „Престиж”, приети с решение на Съвета на директорите на управляващо дружество „Стратегия Асет Мениджмънт” АД.

Комисията е уведомила Люксембургската Комисия за надзор на финансовия сектор (CSSF), че управляващото дружество Schroder Investment Management S.A., Luxembourg може да започне да предлага на територията на Република България 2 класа ценни книжа на подфонд HEALTHCARE INNOVATION на инвестиционно дружество Schroder International Selection Fund.

Изпратено е писмо до „Браво пропърти фонд“ АДСИЦ, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.

КФН е изпратила писмо до „Тремо Мениджмънт” ООД и „Корпоративна търговска банка“ АД (в несъстоятелност) с искане за допълнителна информация и документи във връзка намерение за придобиване на квалифицирано участие от „Тремо Мениджмънт” ООД в управляващо дружество „Тренд Асет Мениджмънт” АД.

Писмо е изпратено и до управляващо дружество „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на Даниел Пенов Дончев за член на Съвета на директорите на дружеството.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:57 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още