Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН вписа новата емисия на "Чайкафарма Висококачествените лекарства"

Комисията не е наложила окончателна забрана за търговото предложение към "Велина" АД

КФН вписа новата емисия на "Чайкафарма Висококачествените лекарства"

Снимка: Pixabay

 

Комисията за финансов надзор е вписала емисия акции, издадена от „Чайкафарма Висококачествените лекарства” АД, гр. София, с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на заседанието му в последния работен ден на миналата седмица. Емисията е в размер на 10 000 000 лева, разпределени в 10 000 000 броя обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и е в резултат на увеличение на капитала на дружеството от  72 200 000 лева на 82 200 000 лева. Емисията е вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, воден от КФН.

Комисията не е наложила окончателна забрана на коригирано търгово предложение от Юрий Ангелов Ангелов за закупуване чрез инвестиционен посредник „Дилингова финансова компания” АД на 131 806 броя акции от капитала на „Велина” АД, гр. Велинград, от останалите акционери на дружеството. Предложената цена за една акция е 2,82 лева.

От решенията разбираме още, че Кай Мюлер е одобрен за член на Надзорния съвет на “Пенсионноосигурително дружество Алианц България“ АД.

Николай Иванов Марев е одобрен за член на Управителния съвет на Пенсионно осигурителна компания „ДСК - Родина“ АД.

КФН е отказала да нотифицира „Рекрекс Консултинг” ЕOOД за извършване на дейност по разпространение на застрахователните продукти на ЗК „Лев Инс“ АД на територията на Република Румъния, при условията на правото на установяване.

Комисията е изпратила писмо до „Адванс Терафонд“ АДСИЦ, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на одобрение на промени в устава на дружеството.

Писмо е изпратено и до управляващото дружество „Експат Асет Мениджмънт” ЕАД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с издаване на разрешение за организиране и управление национален договорен фонд от отворен тип „Expat Bulgaria Short SOFIX“ („Експат България Шорт Софикс“) и за потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар.

КФН е взела решение за изпращане на писмо до Надзорния орган на Германия (BaFin), с което дава съгласие за предстоящото прехвърляне на застрахователен портфейл от “Generali Versicherung AG”, в качеството му на прехвърлящ застраховател, към “AachenMünchener Versicherung AG”, в качеството му на приемащ застраховател.

Изпратено е писмо до Пенсионноосигурителна компания „ДСК - Родина“ АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с одобрение на биометричните таблици за определяне на размера на допълнителните пожизнени пенсии, отпускани от Универсален пенсионен фонд „ДСК – Родина“. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Две сделки с акции на „Кепитъл Консепт Лимитед“ формираха 89% от оборота на БФБ