Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН вписа увеличението на капитала на „Браво пропърти фонд” АДСИЦ

Комисията изисква допълнителна информация от „Еврохолд България“ във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на привилегировани акции

КФН вписа увеличението на капитала на „Браво пропърти фонд” АДСИЦ

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

 

Комисията за финансов надзор е вписала емисия акции в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа, издадена от „Браво пропърти фонд” АДСИЦ, гр. София, с цел търговия на регулиран пазар. Това става ясно от решенията на регулатора, взети по време на вчерашното му заседание. Емисията е в размер на 36 050 000 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Тя е издадена в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 650 000 лева на 36 700 000 лева.

КФН е одобрила проект, съдържащ конкретни дейности, които да бъдат финансирани със средства от Гаранционния фонд (ГФ). Средствата, предвидени за инвестиционни разходи за 2019 г., възлизат на 1 800 197 лева и са предназначени за финансиране на конкретни дейности по безопасност на движението по пътищата. Разпоредбата на чл. 560 от Кодекса за застраховането (КЗ) предвижда 5% от средствата на Гаранционния фонд (ГФ) за незастраховани МПС, набрани през предходната година от вноски по задължителната застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите, да се изразходват за инвестиционни разходи за техника и информационни и комуникационни технологии за подобряване състоянието на безопасността на движението по пътищата.

От решенията разбираме още, че са определени индивидуалните годишни вноски за 2019 г. във Фонда за преструктуриране на инвестиционните посредници. За всеки инвестиционен посредник с пълен лиценз вноската е 1000 евро.

Комисията е издала одобрение за промени в уставите на „ФеърПлей Пропъртис“ АДСИЦ, гр. София, и на „Софарма имоти” АДСИЦ, гр. София.

Регулаторът е уведомил люксембургската Комисия за надзор на финансовия сектор (CSSF), че
управляващото дружество Schroder Investment Management S.A., Luxembourg, може да започне да предлага на територията на Република България 4 класа ценни книжа на подфонд GLOBAL TARGET RETURN на инвестиционно дружество Schroder International Selection Fund.

КФН е изпратила писмо до „Еврохолд България“ АД, гр. София, с искане за допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за първично публично предлагане на привилегировани акции, които ще бъдат издадени от дружеството.

Писмо е изпратено и до „Морнингсайд Хил” ООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството като лице, управляващо алтернативен инвестиционен фонд.

Писмо следва да бъде изпратени и до инвестиционния посредник „София Интернешънъл Секюритиз” АД с искане за допълнителна информация и документи във връзка със заявлението на дружеството за частичен отказ от лиценз и добавяне на допълнителна услуга в лиценза на инвестиционния посредник.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Оборотът с акциите от SOFIX падна до 63 хил. лв.