IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа увеличението на капитала на "Софарма имоти" АДСИЦ

Надзорът повтърди и проспект за IPO на "Холдинг Варна" и вписа емисията акции на „Индустриален капитал - Холдинг“ АД

11:06 | 24.10.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) е вписала емисия акции, издаденa от  „Софарма имоти” АДСИЦ, гр. София. Емисията е в размер на 849 979 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 20 103 965 лева  на 20 953 944 лева. Комисията е вписала емисията в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар, става ясно от решенията на Надзора, взети по време на вчерашното му заседание.

Решение за вписване има и за емисия акции, издадена от „Индустриален капитал - Холдинг“ АД, гр. София. Емисията е в размер на 155 510 броя обикновени, поименни, безналични, свободнопрехвърляеми акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка. Емисията е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството от 15 551 960 лева на 15 707 470 лева и вписана в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар.

КФН потвърди проспект за първично публично предлагане на емисия обикновени, поименни, безналични акции, които ще бъдат издадени от „Холдинг Варна” АД, гр. Варна. Емисията е в размер до 1250 000 броя обикновени, поименни, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев и емисионна стойност 36 лв. за всяка една акция. Емисията е в резултат на увеличаване на капитала на дружеството и се вписва в регистъра на публичните дружества и други емитенти на ценни книжа с цел търговия на регулиран пазар.

Освен това комисията е утвърдила „Бул Одит“ ООД  и „РСМ БГ“ ЕООД за одиторски дружества, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г. на застрахователно дружество „Българска агенция за експортно застраховане (БАЕЗ)“ ЕАД.

КФН е утвърдила „Прайсуотърхаускупърс Одит“ ООД и „Грант Торнтон“ ООД за одиторски дружества, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г., годишните справки, доклади и приложения по чл. 126, ал. 1, т. 2 от КЗ на застрахователно дружество „ОББ-Животозастраховане” EАД.

От решенията разбираме още, че е определен съставът на изпитна комисия за провеждане на изпитите за брокери на финансови инструменти на 10 ноември 2018 г. и за инвестиционни консултанти на 11 ноември 2018 г.

‚,Прайсуотърхаускупърс Одит” ООД  и „Грант Торнтон“ ООД са утвърдени за одиторски дружества, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2018 г. годишните справки, доклади и приложения по чл. 126, ал. 1, т. 2 от КЗ на застрахователно дружество „ДЗИ – Общо застраховане” EАД и на „ДЗИ - Животозастраховане” EАД.

Комисията е признала нивото на антицикличен буфер, определено от БНБ в размер на 0% за четвърто тримесечие на 2018 г. и за всяко следващо тримесечие до четвърто тримесечие на 2019 г. и 0,5% за четвърто тримесечие на 2019 г. Инвестиционните посредници могат да бъдат освободени от КФН от поддържането на предпазен капиталов буфер и/или специфичен антицикличен капиталов буфер при прилагане разпоредбите на чл. 80, съответно чл. 83 от Наредба № 50. Определеното ниво на антицикличен капиталов буфер за експозиции за кредитен риск към трети държави за четвърто тримесечие на 2018 г. и за експозиции към САЩ е в размер на 0%.

КФН е изпратила писмо до „Българска фондова борса“ АД, с което уведомява дружеството, че може да прилага исканото освобождаване от задължението за публично оповестяване на информацията по чл. 8, параграф 1 от Регламент (ЕС) № 600/2014 на Европейския парламент и на Съвета от 15 май 2014 година относно пазарите на финансови инструменти и за изменение на Регламент (ЕС) № 648/2012 (Регламент (ЕС) 600/2014) относно недялови финансови инструменти.

Писмо е изпратено и до „Северкооп Гъмза Холдинг“ АД, гр. София, с искане за предоставяне на допълнителна информация и документи във връзка с потвърждаване на проспект за допускане до търговия на регулиран пазар на емисия обезпечени облигации, издадени от дружеството.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:20 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още