IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КФН вписа в регистъра емисия облигации от 30 млн. евро, издадена от „Еврохолд“

С друго решение регулаторът одобрява предложения от „Пенсионноосигурително дружество Алианц България“ АД рисков коефициент в размер на 8,5%

12:21 | 20.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор (КФН) вписа в регистъра си емисия облигации, издадена от „Еврохолд България“ АД. Целта е търговия на регулиран пазар на ценни книжа. Това става ясно от решенията, взети на заседанието на Комисията на 19 август. Решенията са публикувани на сайта на институцията.

Емисията е в размер на 30 млн. евро евро, разпределени в 30 хил. броя обикновени, поименни, безналични, лихвоносни, обезпечени, неконвертируеми, непривилегировани и свободнопрехвърляеми облигации с ISIN код BG2100013205, с номинална и емисионна стойност на една облигация 1000 евро. Годишният лихвен процент е фиксиран в размер на 3,25%, платим на 6-месечен период, с дата на емитиране 26.11.2020 г. и дата на падеж 26.11.2027 г. Погасяването на главницата трябва да бъде еднократно на падежа ведно с последното лихвено плащане.

В отделно решение КФН издава разрешение на управляващо дружество „ЕЛАНА Фонд Мениджмънт“ АД за организиране и управление на национален договорен фонд от отворен тип „ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy”. КФН вписва „ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy” като национален договорен фонд от отворен тип във водения от регулатора регистър. С решението се потвърждава и проспект за публично предлагане на дялове, издадени от национален договорен фонд от отворен тип „ELANA Ned Davis Research Dynamic Strategy”.

На заседанието от 19 август КФН утвърждава „Грант Торнтон“ ООД и „РСМ БГ“ ООД, като одитори които да извършат съвместна проверка и заверка на годишния финансов отчет за 2021 г. на Застрахователно дружество „Съгласие“ АД.

С друго решение регулатора одобрява предложения от „Пенсионноосигурително дружество Алианц България“ АД рисков коефициент в размер на 8,5%. 


                                              
Комисията одобрява и технически лихвен процент в размер на 0,37%, използван от „Пенсионноосигурително акционерно дружество „ЦКБ-Сила“ АД за определяне на размера на допълнителните пожизнени пенсии за старост.

С отделно решение е одобрен и предложения от „Пенсионноосигурителна компания ДСК-Родина“ АД рисков коефициент в размер на 13,4%.

КФН отписва, в резултат на преобразуване чрез вливане, издадената от договорен фонд  „Астра Комодити” емисия дялове, както и договорен фонд „Астра Комодити” от регистрите, водени от регулатора.

С друго решение се отписва „Евролийз Ауто“ ЕАД, гр. София, като емитент на ценни книжа и емисия облигации, издадени от дружеството в размер на 5800 броя обикновени, поименни, безналични, неконвертируеми, обезпечени, лихвоносни, свободнопрехвърляеми облигации, с номинална и емисионна стойност 1000 евро всяка, с ISIN код BG2100010151, поради погасяване на задълженията на емитента по емисията.

Регулаторът е решил да изпрати писмо до „КАРГОФОРТ“ ЕООД и „ДЖИ ЕН БИ ГРУП“ ЕООД с искане за допълнителна информация и документи във връзка с вписване на дружеството в регистъра на застрахователните брокери, воден от КФН.                
          
Подобно писмо е изпратено и до управляващо дружество „Конкорд Асет Мениджмънт” АД.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още