Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН забрани търговото от "Буллс" за "Индустриален Холдинг България"

Най-големият акционер в холдинга контролира над 68% от акциите и повече от 75% от гласовете

КФН забрани търговото от "Буллс" за "Индустриален Холдинг България"

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Комисията за финансов надзор (КФН) е издала временна забрана за търговото предложение от „Буллс“ АД за закупуване на до 23 690 662 броя акции от капитала на „Индустриален Холдинг България” АД от останалите акционери на дружеството.

Това се вижда от решенията на регулатора, взети на заседанието на 9 септември.

„Буллс“ АД контролира малко над 68% от акциите на „Индустриален Холдинг България“, а заедно с обратно изкупените акции – 75,528% от гласовете. Пряко притежавани са 56,319% от акциите, а чрез споразумение за обща политика с други три акционера контролът на дружеството се разширява.

В споразумението участват „ДЗХ“ АД, притежаващо 8,992% от акциите, „Сток турс“ АД с 1,798% и „Туинсан“ ЕООД с 0,931%.

Предложената цена към акционерите на „Индустриален холдинг България“ е 1,9 лева. Сега „Буллс“ АД ще трябва да увеличи цената.

В последната година цената на акциите на „Индустриален Холдинг България“ се увеличава със 148,68%.

За полугодието дружеството отчете 18,1 млн. лева консолидирана печалба в сравнение със загуба за 8,7 млн. лева година по-рано. Резултатът е формиран заради високите цени на морския транспорт заради пандемията.

Холдингът оперира няколко собствени кораба чрез дъщерни дружества. Увеличението на приходите в сектор морски транспорт е със 77% на годишна база.

С други свои решения КФН е одобрила измененията и допълненията в правилника за организацията и дейността на Доброволен пенсионен фонд „Доверие“, както и в правилника на „Задължителен професионален пенсионен фонд Алианц-България“ и Фонд за разсрочени плащания „Доверие“.

Регулаторът е приел и указания относно прилагането на чл. 75, ал. 1 от Наредба № 71 на КФН във връзка със спазването на Насоките за възлагане на дейности на доставчици на облачни услуги, издадени от Европейския орган по застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA-BoS-20-002), както и указания относно прилагането на чл. 102, ал. 1 от Наредба № 71 на КФН във връзка със спазването на Насоките за сигурност и управление на информационните и комуникационните технологии, издадени от Европейския орган по застраховане и професионално пенсионно осигуряване (EIOPA-BoS-20/600).

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX нараства до 624 пункта