Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КФН заличи „Кредит Анализис Консулт” ЕООД от регистъра за застрахователните агенти

"Ижа България“ ООД пък е вписан в регистъра на застрахователните брокери

КФН заличи „Кредит Анализис Консулт” ЕООД от регистъра за застрахователните агенти

Снимка: Pixabay

Комисията за финансов надзор заличи „Кредит Анализис Консулт” ЕООД от регистъра за застрахователните агенти, воден от КФН. Това става ясно от решенията, взети по време на вчерашното заседание на Комисията.

КФН е вписал „Ижа България“ ООД в регистъра на застрахователните брокери, воден от комисията.

Издадено е одобрение на управляващото дружество „Компас Инвест” АД за промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на управлявания от него договорен фонд „Компас Евроселект”.

От решенията разбираме още, че е съгласуван избора на „КПМГ Одит“ ООД и „АФА“ ООД като одитори, които да извършат съвместна проверка и заверка на годишните финансови отчети за 2018 г. на „Ен Ен Пенсионноосигурително дружество” ЕАД и на управляваните от него „Ен Ен Универсален пенсионен фонд“, „Ен Ен Професионален пенсионен фонд“ и „Ен Ен Доброволен пенсионен фонд“.

Надзорът е изпратил писмо до инвестиционния посредник „Делтасток” АД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявление за разширяване на обхвата на издадения лиценз с допълнителна услуга по чл. 6, ал. 3, т. 4 от Закона за пазарите на финансови инструменти.

Писмо е изпратено до инвестиционния посредник „Дилингова финансова компания“ АД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявление за одобрение на Ивайло Евгениев Йорданов за член на съвета на директорите на дружеството.  

Комисията е взела решение за изпращане на писмо до управляващото дружество „Карол Капитал Мениджмънт” ЕАД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявление за одобрение на промени в Правилата по чл. 13, ал. 2 от ЗДКИСДПКИ на управлявания от него договорен фонд „Адванс Глобал Трендс”.
 
КФН е изпратила писмо и до „Ес Енд Ай Консултинг“ ЕООД с искане за отстраняване на непълноти и предоставяне на допълнителна информация във връзка със заявление за заличаване на дружеството от регистъра за застрахователните агенти, воден от КФН.

На сайта на Комисията за финансов надзор са публикувани списъци с лицата, които са допуснати до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като брокер, насрочен за 10 ноември 2018 г. и лицата, допуснати до изпит за придобиване на право за извършване на дейност като инвестиционен консултант, насрочен за 11 ноември 2018 г.

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Адванс Терафонд АДСИЦ предлага 98,42% от печалбата си за дивидент