Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Консолидираната печалба на „БФБ“ с ръст от 26% до 2,4 млн. лв.

Консолидираните приходи от продажби на борсовия оператор се увеличават с 52% на годишна база до 5,3 млн. лв. за полугодието

Консолидираната печалба на „БФБ“ с ръст от 26% до 2,4 млн. лв.

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group, архив

Операторът на българската борса -  „Българска фондова борса“ АД отчита ръст от 26% на консолидираната си печалба на годишна база до 2,44 млн. лв. за първото полугодие на 2019 г., показва отчетът на дружеството, публикуван чрез уеб страницата му. Неконсолидираната печалба за същия период възлиза на 1,5 млн. лв. Така тя се оказва по-ниска от получените приходи от дивиденти в размер на 1,73 млн. лв. от „Българската независима електроенергийна борса“ ЕАД.

Консолидираните приходи от продажби на борсовия оператор се увеличават с 52% на годишна база до 5,3 млн. лв. за полугодието на 2019 г.

Само за второто тримесечие обаче приходите растат с доста по-бавен темп - 22%, до 2,56 млн. лв. Причината е, че „БНЕБ“ ЕАД беше придобито през февруари 2018 г. и полугодието на настоящата година не е напълно сравнимо с полугодието на миналата година. Вторите тримесечия обаче са сравними и ръстът от 22% е генериран изцяло от търговията с електрическа енергия, защото от търговията с акции и облигации няма ръст.

БФБ вече печели повече от информационно обслужване, отколкото от комисиони, показа неконсолидираният отчет.

Акциите на „Българска фондова борса“ АД поевтиняват с 18,7% през последните 12 месеца до 5 лв. за акция и 32,9 млн. лв. пазарна капитализация. Разпределен е и брутен дивидент от 0,03155 лв.

Материалът е с информационен характер и не е препоръка за покупко-продажба. Авторът притежава една акция в капитала на „БФБ“ АД.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
SOFIX с дневен спад от 0,6% до 449,82 пункта