Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

"Корадо-България" одобри програма за премийно разпределение на акции*

Всеки акционер, записан към 23 август, ще получи за 2 притежавани акции на дружеството още 1 допълнителна

"Корадо-България" одобри програма за премийно разпределение на акции*

Снимка: Корадо България

„Корадо-България“ одобри програма за премийно разпределение на акции под формата на издаване на допълнителни акции към всички настоящи акционери, съобщиха от дружеството.

Предложението на Съвета на директорите на дружеството е одобрено на извънредно Общо събрание на акционерите в Стражица днес.

Така всеки акционер, записан към 23 август 2017 г., ще получи за 2 притежавани акции на „Корадо-България“ още 1 допълнителна. Това ще бъдат обикновени акции с еднакви права на глас и получаване на дивидент. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 21 август 2017 г.

Още по темата

В резултат общият брой на акциите на дружеството ще се увеличи от сегашните 8,779 милиона на 13,168 милиона. Очаква се тази стъпка да има положителен ефект върху ликвидността и цената на акциите. Тя е резултат от отличните финансови резултати на дружеството през последните няколко години и най-вече през 2016 г. и първото полугодие на 2017 г., обясняват от компанията.

„Корадо-България“ отчете двойно нарастване на печалбата преди облагане за първото полугодие - от 1,5 млн. на 2,97 млн. лева, ръст на приходите с 62% и нарастване на продажите с 49%.

*Новината е допълнена към 10:30 часа, 10 август

По статията работи: Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Вторият транш на "Телелинк БС" е успешен след сделки за 9 млн. лв.