IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Корадо-България" одобри програма за премийно разпределение на акции*

Всеки акционер, записан към 23 август, ще получи за 2 притежавани акции на дружеството още 1 допълнителна

12:19 | 09.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Корадо България</em></p>

Снимка: Корадо България

„Корадо-България“ одобри програма за премийно разпределение на акции под формата на издаване на допълнителни акции към всички настоящи акционери, съобщиха от дружеството.

Предложението на Съвета на директорите на дружеството е одобрено на извънредно Общо събрание на акционерите в Стражица днес.

Така всеки акционер, записан към 23 август 2017 г., ще получи за 2 притежавани акции на „Корадо-България“ още 1 допълнителна. Това ще бъдат обикновени акции с еднакви права на глас и получаване на дивидент. Последната дата за сключване на сделки с акции на дружеството на борсата, в резултат на които приобретателят има право на участие в увеличението на капитала, е 21 август 2017 г.

В резултат общият брой на акциите на дружеството ще се увеличи от сегашните 8,779 милиона на 13,168 милиона. Очаква се тази стъпка да има положителен ефект върху ликвидността и цената на акциите. Тя е резултат от отличните финансови резултати на дружеството през последните няколко години и най-вече през 2016 г. и първото полугодие на 2017 г., обясняват от компанията.

„Корадо-България“ отчете двойно нарастване на печалбата преди облагане за първото полугодие - от 1,5 млн. на 2,97 млн. лева, ръст на приходите с 62% и нарастване на продажите с 49%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 01:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още