IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Корадо-България“ ще гласува 6-месечен дивидент от 0,10 лв. на извънредно ОС

Това е второто дружество на БФБ след "Софарма", което ще се възползва от възможността за разпределяне на 6-месечен дивидент

13:17 | 01.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българският производител на радиатори „Корадо-България“ АД ще гласува 40,9% от нетната си печалба, реализирана през първите шест месеца на тази година, да бъдат разпределени като шестмесечен дивидент сред акционерите. Това става ясно от поканата за Общото събрание на акционерите, разпространена чрез сайта на Българска фондова борса.

Основната точка в дневния ред е именно изплащането на 6-месечен дивидент от нетната печалба на производителя на радиатори от 3 213 196 лв. за първата половина на 2018 г. Предложението е общият брутен размер на дивидента да бъде 1 316 861 лв. или близо 41% от печалбата. Така брутният размер на дивидента за една акция ще бъде 0,10 лв.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината
Извънредното общо събрание на „Корадо-България“ ще се проведе на 31 октомври 2018 г. Дневният ред на събранието включва още две стандартни точки – съответно одобряване на 6-месечния финансов отчет на дружеството за периода, приключващ на 30 юни 2018 г. и одобряване на доклада на Управителния Съвет за изпълнението на изискванията на закона за изплащане на 6-месечен дивидент.

„Корадо-България“ АД ще бъде второто дружество на БФБ, което след „Софарма“ АД ще гласува разпределянето на шестмесечен дивидент на акционерите.

Плануването за края на октомври извънредно общо събрание е вторият опит на „Корадо“ да го проведе, след като поканата за предишното, насрочено за 19 август 2018 г., беше отложено заради невъзможност за публикуване на поканата в неработещия в разгара на лятото Търговски регистър.

Разпределянето на шестмесечен дивидент стана възможно с промени в българското законодателство, а „Корадо-България“ реши да се възползва от тази възможност чрез промени в устава на дружеството, които бяха гласувани на общото ѝ събрание в края на май. 

На годишна база акциите на "Корадо-България" АД поевтиняват с 10,49% при пазарна капитализация от 95,47 млн. лв.

Свързани компании:

Корадо-България АД(KBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още