IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Корадо-България“ ще разпредели първия си шестмесечен дивидент

Дружеството приключи последния си инвестиционен проект - за енергийна ефективност на сградите за производство

15:19 | 31.10.18 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Общото събрание на акционерите „Корадо-България“ АД одобри в сряда разпределянето на 6-месечен дивидент, съобщават от дружеството. Сумата, която ще бъде разпределена като дивидент за първото полугодие, е  1 316 861 лв., което представлява 0,10 лв. на акция.

През последните няколко години КОРАДО Груп предприе важни стъпки за разширяване на портфолиото си чрез придобиването на две дружества – Therm Wet на август тази година и Licon Heat през 2013 г.

„Чрез Therm Wet КОРАДО Груп ще разшири значително портфолиото си от продукти и решения чрез предлагане на пазара на централизирани вентилационни системи, неразделна част от модерното строителство“, поясняват от производителя на радиатори. 

В същото време „Корадо-България“ приключи последния си инвестиционен проект - за енергийна ефективност на сградите за производство. Към момента дружеството отчита 12% спад на разходите за енергия и значително намаляване на енергийните загуби.

Предприятието вече има решение за изграждане на нов склад за съхранение и обработка на основните суровини, като за целта инвестицията ще бъде 8 млн. лв. и се очаква да бъде реализирана в рамките на година и половина. На мястото на освободените площи в досегашната производствена сграда ще бъде разположен нов бояджийски цех.

Водят се преговори с големи международни партньори за съвместна дейност и разширяване на производството в „Корадо-България“, съобщават още от компанията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:39 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още