Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

„Корадо-България“ ще разпредели първия си шестмесечен дивидент

Дружеството приключи последния си инвестиционен проект - за енергийна ефективност на сградите за производство

„Корадо-България“ ще разпредели първия си шестмесечен дивидент

Снимка: Pixabay

Общото събрание на акционерите „Корадо-България“ АД одобри в сряда разпределянето на 6-месечен дивидент, съобщават от дружеството. Сумата, която ще бъде разпределена като дивидент за първото полугодие, е  1 316 861 лв., което представлява 0,10 лв. на акция.

Още по темата
През последните няколко години КОРАДО Груп предприе важни стъпки за разширяване на портфолиото си чрез придобиването на две дружества – Therm Wet на август тази година и Licon Heat през 2013 г.

„Чрез Therm Wet КОРАДО Груп ще разшири значително портфолиото си от продукти и решения чрез предлагане на пазара на централизирани вентилационни системи, неразделна част от модерното строителство“, поясняват от производителя на радиатори. 

В същото време „Корадо-България“ приключи последния си инвестиционен проект - за енергийна ефективност на сградите за производство. Към момента дружеството отчита 12% спад на разходите за енергия и значително намаляване на енергийните загуби.

Предприятието вече има решение за изграждане на нов склад за съхранение и обработка на основните суровини, като за целта инвестицията ще бъде 8 млн. лв. и се очаква да бъде реализирана в рамките на година и половина. На мястото на освободените площи в досегашната производствена сграда ще бъде разположен нов бояджийски цех.

Водят се преговори с големи международни партньори за съвместна дейност и разширяване на производството в „Корадо-България“, съобщават още от компанията. 

По статията работиха: Магдалена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
БФБ внедри последното поколение на търговската платформа на Deutsche Börse