Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Корадо: С Premium сегмента потвърждаваме ангажимента си към развитие на пазара

Миналата седмица акциите на компанията бяха приети за търговия в сегмент Premium

Корадо: С Premium сегмента потвърждаваме ангажимента си към развитие на пазара

Снимка: Pixabay

Акциите на българския производител на радиатори “КОРАДО-България” АД вече се търгуват в сегмент Premium на Българска фондова борса, съобщи компанията чрез съобщение, качено на сайта на борсовия оператор.

Пет години след новата сегментация на БФБ, влязла в сила през март 2012 г., “КОРАДО-България” АД, част от чешката КОРАДО Груп, стана първата нова компания, получила право да търгува акциите си в най-висшия сегмент на борсата. От 2014 г. досега акциите на дружеството се търгуваха на сегмент Standard.

С цел продължаваща пазарна експанзия и стабилна позиция на капиталовия пазар “КОРАДО-България” АД сключи в началото на октомври договор за маркет-мейкинг с инвестиционния посредник “Елана Трейдинг” АД. Само за месец компанията получи одобрението да влезе в сегмент Premium на Българска фондова борса.

В най-престижния сегмент на борсата попадат само компании, които поемат отговорността да прилагат принципите на корпоративно управление, да публикуват редовно информация за дейността си, включително и на английски език, да имат най-малко пет завършени финансови години, както и най-малко 25 на сто, или минимум 5 млн. лв., от общата стойност на акциите на дружеството да са в миноритарни акционери.

Сериозната стъпка за качване на акциите на Premium сегмента е още едно силно потвърждение за ангажираността на “КОРАДО-България” АД към динамичното развитие на българския  капиталов пазар, посочват от компанията. 

 

По статията работи: Веселина Василева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Монбат“ с 18% спад на консолидираната печалба за 8-те месеца