IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

КЗК разреши на фонда на Цветелина Бориславова да купи дял в БАКБ

Предстои и БНБ да даде разрешение за сделката

14:26 | 16.06.11 г.
КЗК разреши на фонда на Цветелина Бориславова да купи дял в БАКБ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши на фонда на Цветелина Бориславова - "СИЕСАЙЕФ” АД, да придобие дял от капитала на Българо-американска кредитна банка АД (БАКБ), съобщиха от институцията.

Според КЗК не са налице пазари, върху които концентрацията ще окаже въздействие. Икономическата група на купувача на акциите – "СИЕСАЙЕФ” АД, не упражнява контрол върху предприятия в страната, опериращи на същите пазари, на които осъществява дейност БАКБ, се казва още в съобщението.

С оглед направените констатации може да се заключи, че операцията няма да окаже въздействие върху който и да е пазар на територията на страната, поради което следва да бъде безусловно разрешена, смятат от КЗК.

Инвестиционното дружество Clever Synergies Investment Fund (CSIF Jsc.) и Allied Irish Bank (AIB) подписаха на 16 май договор за продажбата на 49.99% от акциите на БАКБ.

Предстои и Българската народна банка да даде разрешение за сделката.

От БАКБ съобщиха, че ще увеличат капитала, което това ще стане при 4 лв. емисионна цена на новите акции.

Свързани компании:

ТБ БАКБ АД(BACB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:23 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още