Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

КЗК разреши придобиването на аптеки ФармаСтор от Софарма Трейдинг

През март компанията постигна споразумение за придобиване с намерение за последващо присъединяване на аптеките към SOpharmacy

КЗК разреши придобиването на аптеки ФармаСтор от Софарма Трейдинг

Снимка: Pixabay

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши концентрацията чрез придобиване на дейността на аптеки ФармаСтор от Софарма Трейдинг АД, съобщава дистрибуторът на лекарства чрез БФБ – София.

Решението идва след като през март тази година компанията обяви, че е постигнала споразумение и съгласие за придобиване с намерение на последващо присъединяване на ФармаСтор към семейството на SOpharmacy.

През 2015 г. Софарма Трейдинг АД представи изцяло нова концепция аптеки под марката SOpharmacy, която предлага съвременен подход в обслужването на здравните потребности на пациентите.

Още по темата

Предстои приключването на сделката по придобиването.

По време на среща с инвеститорите миналия петък изпълнителният директор на Софарма Трейдинг Димитър Димитров заяви, че компанията цели удвояване на оборота и утрояване на печалбата до 2021 г.

Бизнес линията на компанията през 2018 г. е насочена към търговия на дребно и експанзия в региона. На въпроси как се представя веригата SOpharmacy Димитров отговори, че всички аптеки растат по-бързо от пазара.

Още по темата

Софарма Трейдинг приключи третото тримесечие на 2017 г. с ръст на акумулираните финансови показатели. За периода януари-септември приходите на компанията нарастват с 9% до 485,9 млн. лв. През септември Софарма Трейдинг е продала стока на стойност 53,4 млн. лв., което е с над 4% повече спрямо деветия месец на 2016 г.

От своя страна акумулираната печалба преди данъци, която Софарма Трейдинг отчита за деветте месеца на годината, нараства до 11,4 млн. лв., като  само през септември 2017 г. възлиза на над 1 млн. лв.

От началото на годината акциите на Софарма Трейдинг поскъпват с над 23%, а през последните 12 месеца ръстът в цената достига 29,38%.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
КФН одобри проспекта за увеличение на капитала на „Супер Боровец пропърти фонд” АДСИЦ