Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Леярмаш АД вече се казва ИХБ Метал Кастингс АД

Дружество е от групата на Индустриален холдинг България АД

Леярмаш АД, дружество от групата на Индустриален холдинг България АД (ИХБ), промени наименованието си на ИХБ Метал Кастингс АД. За това съобщи холдингът чрез Бюлетин Investor.bg в петък.

Промяната на наименованието е вписана в Търговския регистър при Агенцията по вписванията по партидата на софийската леярна на 23 март.

Още по темата

През 2014 г. печалбата на ИХБ Метал Кастингс АД намалява с 15% до 364 хил. лв., показва последният одитиран годишен отчет на непубличното дружество, достъпен в Търговския регистър.

Общите приходи са надолу с 10,7% до 3,684 млн. лв. от 4,124 млн. лв. през 2013 г.

С решение на общото събрание на акционерите през март 2015 г. капиталът на леярната е намален от 2,4 млн. лв. на 2,05 млн. лв. чрез обезсилване на акции на един от основните акционери тогава – ЗММ Сливен АД.

След намаляването на акционерния капитал акционери в производителя на отливки за машиностроенето са ЗММ България холдинг АД с 99,9999% и ИХБ с 0,0001%.

Акциите на ИХБ, който участва във водещия индекс SOFIX, поевтиняват с 10,65% от началото на годината до 0,822 лв. за брой и 63,623 млн. лв. пазарна капитализация.

ИХБ консолидира ЗММ – България холдинг АД, чиято дейност е съсредоточена в машиностроенето, Приват инженеринг, което оперира в областта на морския транспорт, и други компании, специализиращи в строенето и ремонта на кораби и пристанищна дейност.

По статията работиха: Свилен Колев, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Седмицата започва на зелена територия за БФБ