IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Леки повишения за индексите в началото на петъчната сесия*

Съотношението печеливши/губещи акции на борсата е 21/7, а при 6 позиции няма промяна

12:50 | 23.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Леки повишения за индексите в началото на петъчната сесия*

Индексите на БФБ отчитат леки повишения в началото на петъчната сесия, както следва: SOFIX (+0,3%) до 596,23 пункта, BGBX40 (+0,4%) до 120,69 пункта, BGTR30 (+0,3%) до 434,61 пункта и BGREIT (+0,4%) до 97,52 пункта.

Основните индекси на водещите европейски борси отчитат минимални отклонения в рамките на +/-0,2% в ранната търговия, след като американските приключиха вчерашната сесия с ръстове. Азиатските борси продължиха устрема си в днешната сесия.

Търговията на пазара на акции на БФБ в началото на сесията възлиза на 251 хил. лв., като с най-голям оборот са Химимпорт, обикновени

Свързани компании:

 (+1,6%) - 24 хил.

Управителният съвет на Синергон предлага акционерите да не гласуват разпределянето на дивидент за 2013 г. Общото събрание е свикано за 24 юни 2014 г. За последно дивидент бе разпределен през 2007 г., като тогава възлезе на 0,0726 лв. на акция.

В първите два часа на търговия на БФБ има сключени сделки с 34 емисии акции, като съотношението печеливши/губещи е 21/7, а при 6 позиции няма промяна.

От емисиите с оборот над 5 хил. лева с най-голямо повишение са акциите на Фазерлес 

Свързани компании:

 (-2,9%).

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ не планира дивидент, ще гласува за сплит на акциите. Сумата на имуществото, намалена с дивидентите и лихвите, е по-малка от сумата на капитала на дружеството и резервните фондове, посочва СД.

Акциите на Софарма имоти АДСИЦ 

Свързани компании:

 се повишават с 1,6%. Дружеството ще разпредели по 0,2229 лв. дивидент на акция за 2013 г. Сумата за дивиденти възлиза на 3,5 млн. лв., като реално може да бъде финансирана чрез увеличение на капитала.

Няма сделки с книжата на София Комерс-Заложни къщи 

Свързани компании:

. Дружеството не планира дивидент по обикновените акции, докато притежателите на привилегировани се предвижда да получат гарантирания дивидент от 0,75 лв. на ценна книга.

* Информацията е актуална към 12:10 часа.

Пълна информация за протичането на борсовата сесия на БФБ

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

София Комерс - Заложни къщи АД - Обикновени акции(SCOM)

Софарма имоти АДСИЦ(SFI)

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Химимпорт АД(CHIM)

Фазерлес АД(FZLS)

ТБ Централна кооперативна банка АД(CCB)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:26 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още