Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Лондонската фондова борса ще помага за ваучерната схема с безвъзмездно финансиране

България ще привлича инвеститори на бизнес форум с представяне на възможностите за търговия на БФБ

Лондонската фондова борса ще помага за ваучерната схема с безвъзмездно финансиране

Снимка: Министерство на икономиката

В България ще бъде организиран бизнес форум с участието на Лондонската фондова борса. За това се договориха зам.-икономическият министър Александър Манолев и Никил Рати, изпълнителен директор на финансовата организация.

Двамата участваха в дискусия с ръководството на борсата, в рамките, на която бяха представени възможностите за инвестиции в страната ни.

Още по темата

Това е първо посещение на представител на изпълнителната власт на България в централата на борсата в английската столица, стана ясно по време на разговора, съобщи пресцентърът на Министерството на икономиката.

„В момента подготвяме ваучерна схема с безвъзмездно финансиране, което да подкрепя компании да излязат на Българската фондова борса“, обясни Манолев. Той подчерта, че в тези усилия ще е много ценна експертната помощ на Лондонската фондова борса.

От своя страна от ръководството ѝ посочиха, че могат да участват в този процес и изразиха надежда повече български компании да бъдат листвани на нейните пазари. Те са издали и специализирано издание „1000 компании вдъхновяващи Европа“, сред които се нареждат и пет български примера.

„България заема 16-то място по брой създадени работни места в резултат на преки чуждестранни инвестиции сред европейските страни, според проучване на британската Ernst&Young“, посочи още Александър Манолев и акцентира на потенциала за сътрудничество в редица сектори.

Той цитира и изследвания сред чуждестранния бизнес у нас, които показват, че компаниите се чувстват добре в страната и планират нови разширения на дейността си.

„Огромна перспектива и множество възможности дава географското ни положение между Европа и Азия, което е и причина редица компании от трети страни да стартират проекти в България“, подчерта зам.-министърът.

Той представи и възможностите за инвестиции в България пред специализирания телевизионен канал на Лондонската фондова борса, който достига до над 200 хиляди компании и служители.

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Кога е моментът за покупка на договорен фонд?