Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Мажоритарните акционери на Алтерко блокират акциите си за 3 години

Решението им в момента се процедира за вписване в Централния депозитар

Мажоритарните акционери на Алтерко блокират акциите си за 3 години

Снимка: Алтерко АД

Мажоритарните акционери на Алтерко АД са сключили договор, с който се задължават да не се разпореждат с притежаваните от тях акции за срок от 3 години, считано от 1 декември. Това обяви компанията чрез Бюлетин Investor.bg.

На 30 ноември акционерите Димитър Димитров, Светлин Тодоров, Виктор Атанасов, Светозар Илиев и Мирче Атанасовски, притежаващи общо 13 140 000 акции от капитала на „Алтерко“ АД, са сключили договор помежду си в полза на дружеството. С него те се задължават да не се разпореждат с притежаваните от тях акции за срок от 3 години.

От компанията посочват, че на 1 декември - деня в който започна търговията с акции на Алтерко, Димитър Димитров, който е и изпълнителен директор на компанията, е заявил за вписване в Централния депозитар блокирането на всички притежавани от него акции.

„Към настоящия момент е в ход процесът по заявяване за вписване в Централния депозитар на блокирането на акциите и на останалите посочени акционери“, посочват от дружеството.

Още по темата

В съобщението се уточнява още, че поради факта, че част от тях са ангажирани  с менажирането на офисите на компанията зад граница, се очаква този процес да приключи до края на 2016 г. 

В първия ден от декември акциите на Алтерко официално започнаха да се търгуват на българската борса, а ръководството на компанията обеща добро отношение към инвеститорите и раздаване на дивиденти в следващите години.

Началото на търговията беше сложено часове, след като Алтерко обяви по-високи от очакваното резултати за деветмесечието.

Алтерко АД
Към 30 септември нетната печалба на холдинга е в размер на 1,6 млн. лв., като приходите от продажби нарастват с над 25% до 23,492 млн. лв. От продажбата на стоки, където влизат продажбите на часовниците MyKi, компанията е спечелила 1,6 млн. лв.

IPO-то на Алтерко беше второто от сектора на информационните и телекомуникационни технологии за последната година, след като през есента на 2015 г. на БФБ излезе софтуерният разработчик Сирма Груп Холдинг АД.

Акциите на Алтерко поскъпват с 0,5% към 13:20 часа в сряда. През последните пет дни акциите на компанията повишиха цената си с 5,95% при пазарна капитализация от 26,97 млн. лв. 

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
„Сирма груп холдинг“ планира рекордно обратно изкупуване - до 32% от капитала си