Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Месецът за БФБ започва с ръст на индексите, но със слаб оборот

Само 10 дружества от SOFIX бяха обект на търговия, като четири повишиха цената на акциите си

Месецът за БФБ започва с ръст на индексите, но със слаб оборот

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Индексите на Българската фондова борса започват месеца с повишения, но със слаб оборот.

През първата търговска сесия за ноември SOFIX прибави 0,34% до 429,38 пункта, докато по-широкият BGBX40 се повиши с 0,39% до 98,60 пункта. Секторният BGREIT остана без промяна, докато BGTR30 се повиши леко с 0,07% до 486,21 пункта.

Оборотът на регулиран пазар остана малък – в размер на 282,7 хил. лв. след 136 сделки  с 38 емисии. С компании от SOFIX обемът на оборота възлезе на 130 хил. лв., като обект на търговия бяха само 10 от компаниите в състава му. Четири от тях повишиха цената на акциите си.

Най-печеливша в понеделник е „Еврохолд България“ с ръст от 3,66%. Повишението при „Градус“ е с 1,42%, което нарежда производителя на второ място, следван от „Монбат“, чиито книжа поскъпнаха с 1,11%. Акциите на „Софарма“ записаха повишение в цената от 0,65%.

От страната на губещите са три дружества, като с най-много се понижи цената на акциите на „Елана Агрокредит“ с 2,88%. Втори по спад е „Химимпорт“ с 1,15%, а книжата на „Стара планина холд“ поевтиняха с 0,83%.

Лидер по оборот е „Сирма Груп Холдинг“ с 55 хил. лв. след 7 сделки, с котио бяха прехвърлени 98 хил. от книжата на компанията. Цената на акциите обаче остана без промяна на ниво от 0,56 лв.

Извън най-ликвидните дружества най-голям ръст в цената отбеляза „Арома“, чиито акции поскъпнаха с 12,5%. Книжата на „Алтерко“ поскъпнаха с 4,4%.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини и анализи
Акциите на "Биодит" бяха презаписани над 2,6 пъти